Zomerfeest Landzicht in Strijen: 29 augustus

"Plukken de vruchten van verbinding tussen abonnees en boerderij"

Biologische Boerderij Landzicht in Strijen wilde met een groente-abonnement biologische groenten vers, bereikbaar en betaalbaar voor iedereen maken. Dit abonnement bestaat na deze zomer 21 jaar. Ageeth Visser: "Wekelijks worden biologische groenten- fruit- aardappel- en speltpasta pakketten bezorgd. We hebben zo'n 1350 abonnees. Het doel 'biologische groenten vers, bereikbaar en betaalbaar voor iedereen' is ruimschoots bereikt. De bekendheid en verkrijgbaarheid van biologisch, in de winkels en via allerlei initiatieven, is inmiddels enorm vergroot." Mees en Ageeth staan ondanks dat nog steeds vierkant achter hun concept. "De formule maakt namelijk direct zichtbaar wat de vruchten van de verbinding tussen de abonnees en hun boerderij zijn."Rond de boerderij is een groentetuin ontstaan waar alles er mag zijn. Een tuin die chemisch onafhankelijk is en waar ongeveer 30 verschillende gewassen geteeld worden. "Ook is er een bloemen- en kruidentuin, bepaald géén monocultuur. Dit alles groeit en bloeit te midden van meidoornhagen en knotwilgsingels. Hierdoor zijn ook bedreigde diersoorten zoals de kievit, de scholekster en de veldleeuwerik jaarlijks terugkerende gasten. En natuurlijk zijn er ook een aantal bijenvolken bij hen te gast.
Biodiversiteit en vitale voeding gaan op Landzicht dus hand in hand."Ageeth vertelt dat de stap om de aarde te laten geven wat ze te bieden heeft, mede dankzij de abonnees mogelijk gemaakt is. "Een vruchtbare samenwerking die laat zien dat biologisch telen én zorgen voor natuurwaarden, die niet rendabel maar wel noodzakelijk zijn, mogelijk is."

Zomerfeest

Zaterdag 29 augustus 2015 organiseert Biologische Boerderij Landzicht het Zomerfeest. "Ontmoetingen, biologisch terras, rondleidingen, muziek, bloemen, mooie kramen met bijzondere delicatessen, workshops wolvilten en djembé, ambachten enzovoorts. Dit zijn allemaal ingrediënten die deze dag tot een feestdag kunnen maken. We nodigen iedereen uit om te komen ervaren, proeven en genieten op onze best bijzondere boerderij. Niet te vergeten: de bloemenpluktuin is de gehele dag geopend!"

Voor meer informatie: www.groentenabonnement.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.