"Streekgebonden E-nummers overal in het land in trek"

De website Speld.nl publiceert satirische nieuwsitems over diverse actuele onderwerpen. Het gebruik van E-nummers in streekproducten is in het onderstaande artikel aan de beurt.

"Wij serveren ambachtelijk sorbinezuur van Dirk Jan de Kaasboer"
Heerlijk genieten van authentieke E-nummers uit de streek
Wie in Dordrecht een gerecht met kaas bestelt, zal het altijd op de menukaart zien staan: ambachtelijk sorbinezuur (E200) van Dirk Jan de Kaasboer. Bestelt u een broodje in Utrecht? Dan krijgt u ongetwijfeld authentiek kaliumbromaat (E924) van Pjotr. Streekgebonden E-nummers zijn overal in het land in trek.

Marketingdeskundige Herman Vogelaar kijkt niet op van de trend: "De consument wil eerlijke en pure producten, die er desondanks appetijtelijk uitzien en lang houdbaar zijn. Streekgebonden additieven spelen in op die behoefte. Het is natuurlijk ook heerlijk. Wie houdt er nu niet van een echt Limburgse kleurstof of een ouderwetse Friese smaakversterker?"

E-nummerteler Jan Bodegraaf uit Tiel maakt al enige tijd naam met zijn huisgemaakte zwaveldioxide (E220). "Het spul vliegt over de toonbank. E220 uit de bio-industrie is vaak bespoten met allerlei giftige stoffen. Ik kweek het gewoon zelf in mijn badkuip. Dat is veel veiliger. Echt een mooi Betuws product."

Janne (29) zweert bij E-nummers uit de regio. "Het verschil proef je. Ik betaal graag wat meer als ik weet waar mijn emulgator vandaan komt. Zo'n boerenlecithine brengt me terug naar mijn jeugd. Voor mij gaat er niets boven de nostalgie van een onvervalst Geldropse E322. Genieten!"

Bron: Speld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.