"Onze BD-tafeldruiven zijn afhankelijk van alléén zonnewarmte"

Oogst van start bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Vrijdag 21 augustus begint de druivenoogst in de serres van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. "Het is zover. De lekkerste biologisch-dynamische tafeldruiven van Nederland zijn rijp, sappig en overheerlijk. De druivenwinkel aan de Zwethkade-zuid 45 in Den Hoorn is vanaf 21 augustus elke werkdag en op zaterdag geopend", vertelt Hilde Jansen van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.


Arnold en Hilde.

Ze geeft aan dat de aanvang van de druivenoogst sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden. "De druiven groeien weliswaar in druivenserres, maar onze druiven zijn afhankelijk van alléén zonnewarmte. Het begin van de druivenoogst is dan ook moeilijk te plannen. En als het dan zover is dan is het ook meteen heel druk, want de druivenoogst duurt slechts drie maanden. De Blauwe Frankenthalers zijn het eerst rijp, dus daar beginnen we vrijdag mee. En iedereen mag natuurlijk eerst proeven."


Kleindochter Fenne is alvast met de oogst begonnen.

Voor meer informatie: www.druivenkwekerij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.