Amerikaanse appeltelers schakelen over op bio-teelt

Amerikaanse appeltelers schakelen steeds meer over op nieuwe rassen en biologische teelt. De productie van Red Delicious, McIntosh, Idared en Golden Delicious neemt steeds verder af, vertelde Todd Fryhofer van de Washington Apple Commission op Prognosfruit. Dat meldt NFO.

De productie van Fuju en Granny Smith is stabiel, terwijl die van Gala stijgt. De meeste groei is echter te vinden bij de rassen Honeycrisp en Cripps Pink. Het ziet ernaar uit dat Honeycrisp het derde ras in de staat Washington gaat worden. Ook schakelen opvallend veel telers over op de biologische teelt. De verwachting is dat de biologische productie dit jaar groeit van 9 naar 15 miljoen dozen (à 18 kilogram).

Na de recordoogst van vorig jaar (150 miljoen dozen) verwachten Amerikaanse telers nu een normale appeloogst van 125 tot 130 miljoen dozen. Net als in Nederland hebben Amerikaanse collega's dit jaar te maken met hitte en droogte.

Bron: NFO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.