Schapen houden gras in toom bij Den Boogerd

In de Biobrief van BelOrta staat de rubriek 'Teler in de kijker'. Dit keer staat in de nieuwsbrief een verhaal over het biologische landbouwbedrijf Den Boogerd van Jan en Nia Gelders-Ponsaerts in het Belgische Zelem:

Den Boogerd is een biologisch landbouwbedrijf dat zich sinds 2008 toelegt op het aanplanten en uitbaten van hoogstamboomgaarden. Via veiling BelOrta verhandelen zij heerlijke pruimen die op een biologisch verantwoorde manier geteeld worden: alle door de natuur beschikbare middelen worden gebruikt om het fruit mooi en gezond tot bij de consument te brengen.

Zo grazen schapen tussen de bomen om het gras in toom te houden, nestkastjes worden opgehangen om allerlei vogels – de insectenbestrijders bij uitstek- aan te trekken, en bijen en hommels zorgen voor een natuurlijke bestuiving.

Den Boogerd is een echt familiebedrijf. Naast de ouders, staan ook zoon Maarten en stilaan dochter Sien in voor de goede werking van hun biologisch landbouwbedrijf. Hiernaast kunnen ze onder andere ook rekenen op de helpende handen van hulpboeren die bij hen tewerkgesteld zijn in het kader van een Zorgboerderij-overeenkomst.

Voor meer informatie: www.denboogerd.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.