Canadees bio-stadsteeltbedrijf bezorgt microgroenten met de fiets

Aaron Quesnel is teler bij de Canadese kwekerij Sky Harvest. Het bedrijf teelt micro-groenten en cressen op een verticaal teeltsysteem in een kas van zo'n 640 m² in het hart van Vancouver, BC.

Duurzaamheid staat centraal bij Sky Harvest. Het bedrijf bezorgt al haar producten met de fiets. "Wij leveren al onze producten op dezelfde dag dat ze geoogst worden, dus zo vers mogelijk", zegt teler Aaron Quesnel. De onderneming teelt 13 verschillende soorten microgroente, waaronder basilicum, rucola, boerenkool, mosterd, radijs, koriander en zuring. Afhankelijk van de soort ligt de groeiperiode tussen de 7 en de 30 dagen.Nu is het bedrijf nóg duurzamer geworden: het is Canada's eerste en enige gecertificeerde biologische stadsteeltbedrijf.Aan Sky Harvest werd de biologische certificering toegekend voor de kleinschalige productie van microgroenten. "We hebben altijd ons product biologisch geteeld, maar deze certificering geeft de consument extra zekerheid over onze teeltwijze", zegt Aaron Quesnel van Sky Harvest.

Partnerschap met de retail

Traditioneel leverde Sky Harvest microgreens aan high-end restaurants. Meer recent ging het bedrijf aan de slag met lokale kruidenier Choices Market, die graag werkt met product uit de regio. In de afgelopen maand heeft Sky Harvest producten verkocht in vier winkels van de keten. Het bedrijf levert ook microgreens aan Pomme Natural Market en verkoopt haar producten op www.spud.ca, een biologisch leveringsbedrijf in Vancouver.Quesnel hoopt dat het verhaal van Sky Harvest andere bedrijven zal inspireren om dit voorbeeld te volgen en zo bij te dragen aan de populariteit van lokaal geteelde, biologische voeding in heel Canada.

Voor meer informatie:

Aaron Quesnel
Sky Harvest

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.