"We laten zien hoe Boer Geert echt is"

Bio-boer organiseert Vrouw Zoekt Boer-tour

Tholen - Biologische boer Peter Kuijer is initiatiefnemer van de Vrouw Zoekt Boer-tour. Die inmiddels al een groot succes is. De tour start op biologische kloosterboerderij Bleyendael in Sellingen en gaat onder meer langs de boerderij van Boer Geert, bekend van het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Er is de laatste dagen veel aandacht voor de tour. Zo werd Peter gisterenochtend zelfs gebeld door Radio 538 en zat hij opeens in de show Evers Staat Op.
 
Peter organiseerde al een tal van arrangementen vanaf zijn erf. "We hebben zo'n 30 tot 40 verschillende dagarrangementen. Zo'n anderhalve maand geleden hebben we daar de Vrouw Zoekt Boer-tour aan toegevoegd. Boer Geert is erg enthousiast over de tour. En een tour als dit is ook heel positief voor de omgeving. Voor ons is het een mooie manier om de biologische landbouw te promoten." Boer Geert teelt niet biologisch, maar is volgens Peter wel heel milieubewust bezig.


De voorkant van de flyer.

De tour start bij kloosterboerderij Bleyendael. "Hier krijgen de deelnemers biologische koffie voorgeschoteld en vertellen we ze het verhaal over de boerderij. Uiteraard krijgen ze ook een rondleiding. Tijdens de tour gaan de deelnemers langs bij Boer Geert. Hij weet precies wanneer ze komen, dus kan daar rekening mee houden in zijn dagindeling." Peter geeft aan dat de deelnemers tijdens de tour de echte Boer Geert te zien krijgen. "Op tv was niet altijd de echte Geert te zien. Wij willen hiermee laten zien dat er een andere Geert is. Een boer met passie voor zijn bedrijf, die hier vol overgave mee bezig is. We laten zien hoe Geert dus echt is." De tour eindigt bij restaurant De Heksenketel, waar ze de biologische blaarkop-beefburger voorgeschoteld krijgen.Kloosterboerderij Bleyendael

Anita en Peter hebben de boerderij in 2008 omgeschakeld naar biologisch. "Na vijf generaties gangbaar was de koek op en besloten we het roer om te gooien." Spijt van de omschakeling heeft hij geen moment gehad: "Ik heb er juist spijt van dat ik niet 10 jaar eerder aan biologisch ben begonnen." In 2010 is de boerderij naar de huidige locatie aan de Lauder Hokweg 11 in Sellingen verhuisd. "We hebben toen een ruïne gekocht in Hongarije en de stenen af laten bikken. Met deze stenen hebben we de onze kloosterboerderij Bleyendael gebouwd."De boerderij steunt op vier takken, zo vertelt Peter. "We hebben een melkveehouderij, een landwinkel met dagverkoop van ons eigen vlees, een horecagedeelte en de arrangementen. Een werkwijze als dit past goed in de bio-branche, hierin zijn echt pur sang ondernemers actief."

Voor meer informatie: info@kloosterboerderij.nl, www.kloosterboerderij.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven