Sticker met rijpheidsindicator

VS: Biologische Formosa-papaja's eindelijk beschikbaar

"Eerder waren Formosa-papaja's nog niet beschikbaar in de Verenigde Staten", vertelt Melissa Hartmann de Barros van HLB Specialties. "Om tegemoet te komen aan de grotere vraag naar biologisch geteeld, niet-genetisch-gemodificeerd fruit, hebben we de laatste vier jaar samen met een teler uit Mexico gewerkt aan de ontwikkeling van de juiste papaja. Nu zijn we de enige importeur die zowel conventionele als biologische Formosa-papaja's jaarrond leveren."Aangename geur

"Als conventionele papaja is de Formosa al ongeveer 15 jaar beschikbaar in de Verenigde Staten, maar het grootste deel van de import bestaat uit papaja's van het Mexicaanse ras Maradol", aldus Hartmann de Barros. "De twee soorten zijn vergelijkbaar qua grootte, maar de Formosa heeft een meer aangename geur, zoetere smaak en langere houdbaarheid. Daardoor is de Formosa langzaamaan steeds populairder aan het worden in de Amerikaanse en Canadese supermarkten."

Korte vervoerstijd

De biologische Formosa-papaja's worden geteeld in Centraal-Mexico. Het gebied heeft een beschermd microklimaat met de juiste omstandigheden om het fruit biologisch te telen, met minimaal gebruik van beschermingsmiddelen. Het gebied is afgeschermd van zware regenval, extreem weer en sterke winden. Vanuit de teeltregio reist het fruit minder dan een dag naar HLB's distributiecentrum in McAllen, en van daaruit worden de vruchten verder verscheept. "Papaja's hebben vanaf de oogst gewoonlijk een houdbaarheid van 30 dagen. Als het fruit wordt opgeslagen en juist wordt behandeld, zou het minstens drie weken houdbaar moeten zijn na het bereiken van de winkel", vertelt Hartmann de Barros.Rijpheidsindicator

"We hebben een nieuwe sticker ontwikkeld met een rijpheidsindicator, die laat zien wat de ideale kleur is voor een zoete en rijpe papaja." Een Formosa-papaja is rijp en smaakt het best als ie voor 50 procent groen is. Formosa-papaja's zijn goed om te eten als de sticker twee of drie strepen geel aangeeft. "Consumenten zijn blij met de indicator omdat hij hen helpt de juiste vrucht te vinden. Dit is vooral handig voor mensen die voor het eerst papaja's proberen", voegt Hartmann de Barros toe.De papaja staat bekend als een zeer gezonde fruitsoort. Hartmann de Barros laat weten dat slechts een halve grote papaja 150 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C-inname bevat. De papaja bevat ook veel antioxidanten, bètacaroteen, lycopeen en papaïne, een en enzym dat eiwitten afbreekt en daardoor een gezonde spijsvertering bevordert. De papaja's die door HLB worden verhandeld zijn niet genetisch gemodificeerd en niet bestraald.

Bezoek de stand van HLB Specialties (nummer 2069) tijdens de PMA.

Voor meer informatie:

Melissa Hartmann de Barros
HLB Specialties
Telefoonnummer: (+1) 954-475-8808

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.