"Waarom zou een concept als dit hier niet werken?"

Boerderij & Natuurwinkel Mill geopend

Tholen - Vrijdag 14 augustus is de Boerderij & Natuurwinkel Mill geopend. De winkel is te vinden op het terrein van Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg 5 in het Noord-Brabantse Mill. Marianne van Heijningen geeft aan dat het weer een nieuwe tak van sport is op de boerderij, naast een rauwmelkse schapenkaas- & ijsboerderij kan men op De Nieuwenhof ook Natuurkamperen en 'Slapen tussen de Schapen'. "Het is een helemaal nieuwe winkel, waarvoor we een hele mooie oude stal verbouwd hebben." Marianne is schaapsherder, doet aan natuurbeheer en heeft vlees van eigen kudde op natuurgronden.Ze vertelt dat het lastig is om in de regio Mill een dergelijke winkel op te starten, maar dat ze de uitdaging graag aan gaat. "Waarom zou een concept als dit hier niet kunnen werken? Deze winkel is volgens mij een fantastische aanvulling voor de gemeenschap, het past er zo goed bij." De klant kan niet alleen terecht voor duurzame producten uit de omgeving van Mill, maar ook voor allerlei biologische producten. "Eigenlijk bieden we een totaalassortiment in bio. Alles is hier te verkrijgen, van papjes tot schoonmaakmiddelen. Deze bio-producten bestel ik bij BD-Totaal. Er zitten heel veel vega-producten in het assortiment, naar vlees en vis ben ik nog op zoek."In samenwerking met De Twee Linden in Reek biedt Marianne in de winkel ook biologische groentepakketten aan. "Hiervoor hebben we al diverse abonnees en ik hoop dat dit aantal de komende tijd nog zal toenemen. Er hebben in ieder geval al verschillende mensen interesse getoond. Ik moet nu nog zelf heen en weer rijden om de pakketten op te halen, maar vanaf 10 abonnees komen ze deze bezorgen." Ze wil met deze pakketten waar nodig ook flexibel zijn. "Ik wil ook wat groenten van De Twee Linden in de winkel neer gaan zetten, zodat abonnees wanneer ze dit willen een bepaald product uit het pakket kunnen ruilen voor iets dat in de winkel ligt."De opening was erg leuk, zo geeft Marianne aan. "De klanten reageerden erg enthousiast. Er zaten de nodige vaste terrasbezoekers bij, maar ook verschillende mensen die blij verrast waren om een winkel als dit hier aan te treffen." Ze is de winkel vanuit idealisme gestart. "Ik heb nooit in geld gedacht, ook nu niet." Dit is onder meer te merken aan het feit dat Marianne ook plannen heeft voor een wekelijks streekmarktje op het terras van de Nieuwenhof. "Heb je een overschot uit de moestuin of hebben je kinderen bloemen over uit hun pluktuintje? Voor 10 euro heb je op zaterdag en zondag van 9:00 tot 13:00 uur een kraam met een dakje."

De boerderij zelf is overigens niet biologisch. "Wel is het voor mij de moeite waard om een officiële certificering te overwegen, maar dit zal ik in overleg met mijn melkleverancier moeten doen."

Voor meer informatie:

Marianne van Heijningen
Belevingsboerderij de Nieuwenhof
Nieuwenhofweg 5
5451 GG Mill
0636140330
info@groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl
www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.