De Nieuwe Graanschuur opent waarschijnlijk eind september

Begin juli werd de opening van de coöperatieve biologische winkel 'De Nieuwe Graanschuur' uitgesteld nadat er asbest in het pand aangetroffen werd. Er is inmiddels meer duidelijkheid over het asbest in het pand aan de Bloemendalsestraat in Amersfoort, zo melden de initiatiefnemers van De Nieuwe Graanschuur in een mailing. In het grootste deel van de winkel zit geen asbest. Wel in het eerste deel van de winkel (het hoekpand), in het plafond en in een luik naar de kelder. Vanaf 3 augustus zijn experts druk met het weghalen van het asbest. Dat duurt tot 27 augustus. In het deel waar geen asbest zit, kan men vanaf half augustus al aan het werk, in het overige deel kunnen ze vanaf half september aan de slag. Het doel is om de winkel eind september te openen.

De coöperatie heeft er voor gekozen om leningen buiten de bank te verkrijgen. De rente is hiermee zowel voor de lening-gever als de winkel aantrekkelijker. Ook versterkt dit het karakter van een gezamenlijke onderneming. Niet alleen de coöperatie-vorm is vernieuwend aan De Nieuwe Graanschuur. Kernwoorden voor de nieuwe winkel zijn: biologisch, streekgeoriënteerd en verpakkingsarm. Op de producten van een lokale teler na, zullen alle producten in de winkel voorzien zijn van een bio-certificaat.

Voor meer informatie: denieuwegraanschuur@antenna.nl en www.denieuwegraanschuur.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.