"Koken met producten die over zijn uit de winkel"

Opgeweckt Noord: meer dan verpakkingsvrije winkel

Tholen - Opgeweckt Noord in Groningen is meer dan een verpakkingsvrije (natuurvoedings)winkel. "Inmiddels is duidelijk dat dit concept bestaansrecht heeft. En ik ben er van overtuigd dat we echt iets toe kunnen voegen aan een gezonde levensstijl. Daar komt veel bij kijken. We hebben zeker niet de ambitie om de wereld te veranderen, maar we kunnen hier wel een heel klein steentje aan bijdragen", vertelt Dorothea Piek van Opgeweckt Noord.


De voorgevel van de verpakkingsvrije winkel aan de Astraat 16 in Groningen.

Dorothea spreekt grotendeels vanuit eigen ervaring. "Ik ben zelf vele kilo's afgevallen. Dit is gelukt door gezonder te leven. Ik wil echt iets doen met de kennis die ik hier inmiddels over heb. Daarom geven we vanuit Opgeweckt Noord ook lezingen over gezond eten en organiseren we allerlei activiteiten en workshops. Denk hierbij aan een workshop smoothie maken en een workshop wecken." Ze vertelt dat Opgeweckt Noord zich echt wil onderscheiden met deze werkwijze. "We beschikken over de nodige expertise in gezonde voeding en het zou zonde zijn als we dit niet door zouden geven. Ik ben dan ook echt overtuigd van dit concept. We willen hier echt iets bijzonders neerzetten."


Achterin de winkel zie je de doorgang naar het horecagedeelte.

Er staat ook een samenwerking met Plaza Sportiva Fitness & Wellness Groningen op het programma. "We gaan gedurende 12 weken aan de slag met een groep met overgewicht en diabetici. We stellen voor hen een compleet programma op, rond voeding, bewegen en sporten. Samen met een voedingsdeskundige stellen we een compleet schema op. Het is belangrijk dat dit programma echt omarmd wordt door die groep. Je moet het echt beleven. De eerste informatiebijeenkomst voor mensen die wellicht deel willen nemen aan het programma vindt plaats op 1 september."
 

Het horecagedeelte achterin het pand.

Restaurant

Achterin het pand van Opgeweckt Noord zit ook een horecagedeelte. "Dit moet nog wat meer bekendheid krijgen. Hier kunnen klanten terecht voor ontbijt, lunch en koffie of thee met iets lekkers er bij. Er is geen vast menu, we koken met producten die over zijn uit de winkel. Elke dag lopen we langs de schappen. Daardoor gooien we bijna niets weg. In het horecagedeelte kunnen ook groepen terecht, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeestje of om verjaardagen te vieren."


De menukaart, met rechtsonder ook wat meer uitleg over het concept:
'We willen zo weinig mogelijk weggooien. Dus de voorraad van de winkel bepaalt ons (dagelijks) menu. Wel zo duurzaam!'Een opvallende muur in het horecagedeelte.

Voor meer informatie:

Dorothea Piek
Opgeweckt Noord
Astraat 16
9718 CR Groningen
06 57779004
winkel@opgewecktnoord.nl
www.opgewecktnoord.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.