Ronnie Horstman, Kraaybeekerhof Academie:

"Opleiding Barstensvol Leven trekt mensen uit heel het land"

Tholen - De nieuwste Kraaybeekerhof-opleiding, Barstensvol Leven, is goed ontvangen. Dit vertelt Ronnie Horstman, stichtingbestuurder bij Kraaybeekerhof. "Deze opleiding trekt mensen vanuit heel Nederland. Barstensvol Leven heeft antroposofie als basis en daardoor is dit een unieke opleiding. Studenten worden niet voor een specifiek vak opgeleid, maar draait het om bewustwording, waarbij voeding de leidraad is. De studenten zijn heel enthousiast en krijgen les van in totaal tien docenten, onder meer over landbouw, menskunde en allerlei voedingsaspecten. We krijgen heel warme reacties, waar ik dan weer kippenvel van krijg. Voor het nieuwe leerjaar hebben we nu al meer inschrijvingen ontvangen dan vorig jaar rond deze tijd. Dit is dus heel positief", aldus Ronnie.
 
Hij vertelt dat voeding de grote lijn is binnen de opleidingen van Kraaybeekerhof Academie. "We willen laten zien dat er meer is dan gewone teelt en studenten laten ervaren wat BD-landbouw is. Ook de locatie van de opleiding heeft grote aantrekkingskracht. Men kan hier vrij wandelen en er is veel te zien, waaronder vier kruidentuinen, een groentetuin, een bijentuin en de natuurlijke bloementuin"


De oudste kruidentuin op het landgoed.

Ronnie geeft aan dat zes klassen momenteel bezig zijn met de opleiding Natuurvoedingskundige. Ook de opleiding 'Natuur in leiderschap' loopt goed. In 2015 zijn er 12 nieuwe studenten begonnen en de opleiding overlapt een half jaar. Dit noemden we eerst Tuintherapie, maar we wilden de opleiding breder trekken dan alleen therapie, tenslotte is de invloed van een groene omgeving op de mens op veel meer plaatsen inzetbaar als hulp bij ontwikkeling.Voor de vierde opleiding, het praktijkjaar 'De wereld van Kruiden', is nog vrij weinig animo. Hier willen we dus meer aandacht aan gaan schenken."

Volgens Ronnie ligt de leeftijd van de studenten tussen 25 en 58 jaar met een gemiddelde onder de 40. Onlangs is een 19-jarige afgestudeerd aan de driejarige opleiding Natuurvoedingskundige. Dat is wel heel bijzonder. Veel van onze studenten komen er na jaren werken achter dat waar ze voor gestudeerd hebben, niet is wat ze hun hele leven willen doen, dan is een inspiratiejaar een uitkomst om je te ori├źnteren.
 

Maartje Gruter in de nieuwe kruidentuin van Kraaybeekerhof.

Voor het eerst kan men de hele zomer kruidenworkshops volgen bij Kraaybeekerhof. "Hierbij maken we onder meer gebruik van onze nieuwe kruidentuin. De workshops onder leiding van Maartje Gruter zijn voor iedereen die meer wil weten en wil doen met kruiden of die alvast wil proeven aan het praktijkjaar kruiden. Maartje is studieleider van het Praktijkjaar Kruiden bij Kraaybeekerhof." Deelnemers krijgen onder meer informatie over de aanleg van een kruidentuin en de werking van een aantal belangrijke kruiden en gaan na een middagje naar huis met een tweetal zelfgemaakte kruidenproducten.
 
Voor meer informatie:
 
Ronnie Horstman
Landgoed Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25A
3917 PA Driebergen
0343 512925
0343 533885 (algemeen)
info@kraaybeekerhof.nl
www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.