Vrijdag 28 augustus in Raalte:

Innovatie-arena 'Bodem en Innovatie'

Innovatie in de agrarische sector gaat hard. Boeren, loonwerkers en overige ondernemers zijn daarom van harte welkom op de Innovatie Arena: Bodem en Innovatie op vrijdag 28 augustus aanstaande van 12:00 tot circa 16:30 uur in Raalte tijdens Stöppelhaene. Precies passend bij 2015: het 'Jaar van de Bodem'. De Innovatie Arena biedt ondernemers, vooral uit de agrarische sector, goede ideeën en interessante innovaties. Zo komt innovatie op het eigen bedrijf dichterbij.

Na ontvangst met broodjesbuffet vertelt keynote speaker en bodemdeskundige Coen ter Berg over de bodem en hoe een gezonde bodemvruchtbaarheid in stand te houden. Dit kan met vertrouwde technieken, maar ook met slimme innovaties zoals precisietechnieken en samenwerking met andere sectoren. Alles gericht op een gezonde bodem en duurzaam rendement. Aansluitend volgt een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Roland Kip, directeur LTO Noord. De panelleden zijn Hester Maij, gedeputeerde voor landbouw van de provincie Overijssel, Walter Veenhuis, innoverend ondernemer van Veenhuis Machines en bodemdeskundige Coen ter Berg.

Na dit plenaire gedeelte kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de zes aangeboden Inspiratiesessies. De inspiratiesessies gaan bijvoorbeeld over het samenwerken tussen veehouderij en akkerbouw met Agnes van den Pol, lector Beweiding, en Gera van Os, lector Duurzaam Bodembeheer bij CAH Vilentum. Of over hygiënisering van mest en precisietoediening met Walter Veenhuis van Veenhuis Machines. Ondernemers die willen innoveren volgen een inspiratiesessie bij innovatie adviseur Sander Polman, en Johan Temmink van ForFarmers en Gerrit Schilstra van Agrifirm Exlan vertellen over de aanwezigheid van bodemmineralen vanuit Vruchtbare Kringloop Overijssel. Speciaal voor loonwerkers delen Louis Claessens van loonbedrijf Volkerink en Coen ter Berg ervaringen met nieuwe technieken. Bovendien verzorgt Jan van Beekhuizen van de Rabobank een inspiratiesessie over innovatie in de landbouw.

Klik hier voor meer informatie over de inspiratiesessies.De Stöppelhaene, Sallands oogstfeest in Raalte, is een mooi decor voor deze Innovatie Arena. Aansluitend aan de bijeenkomst kunnen ondernemers de Roja bezoeken: de verkiezing van de Raalter ondernemer van het jaar.

Kennispoort Regio Zwolle, het Cluster Agro en Food, Stichting Stöppelhaene en LTO Salland organiseren dit jaar voor de tweede keer deze bijeenkomst, samen met de Rabobank Salland, gemeente Raalte, Booijink Veevoeders, Veenhuis Machines, Loonbedrijf Volkerink, ForFarmers, Agrifirm en de Kring van Raalter Werkgevers.

Programma

12:00 uur - Ontvangst met broodjesbuffet
12:45 uur - Welkom door dagvoorzitter Roland Kip
13:00 uur - Keynote speaker Coen ter Berg
13:30 uur - Paneldiscussie onder leiding van Ronald Kip met Coen ter Berg, Hester Maij en Walter Veenhuis
14:00 uur - Inspiratiesessie 1: eigen keuze
15:00 uur - Inspiratiesessie 2: eigen keuze
16:00 uur - Borrel en netwerkenLocatie

De Leeren Lampe, Almelosestraat 2 te Raalte (ingang en parkeren aan de achterzijde van het gebouw).

Aanmelden

Bekijk de uitnodiging op de website van Kennispoort. Klik op 'ik meld mij aan' om de 2 inspiratiesessies te kiezen die u wilt volgen of stuur een email met uw contactgegevens (zo volledig mogelijk met naam, bedrijfsnaam, mailadres, telefoonnummer en postadres) én uw keuze voor inspiratiesessies (met een reserve-optie) aan atty@kennispoortregiozwolle.nl.

Toegang tot de Innovatie Arena 'Bodem en Innovatie' is gratis (inclusief lunch).

Het cluster Agro & Food Regio Zwolle organiseert in samenwerking met Kennispoort regelmatig Innovatie-arena's om succesvolle vernieuwingen in de Agro en Food met u te delen. Deze Innovatie-arena's vinden steeds op verschillende locaties in de Regio Zwolle plaats. In 2014 vond tijdens Stöppelhaene de goed bezochte Innovatie Arena plaats met als thema 'high tech en landbouw'.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.