Bijzondere jubileumactiviteiten tijdens BieslandDagen

Op zaterdag 5 en zondag 6 september wordt voor de tiende keer het groene evenement BieslandDagen gevierd. Jong en oud trekt dan naar de Polder van Biesland aan de rand van Delft en Pijnacker-Nootdorp.

Met bijzondere activiteiten zoals op zaterdag de Bieslandse Challange en op zondag een verwenontbijt en klassiek concert door het Sinfonia Rotterdam tussen de koeien wordt de jubileumeditie nog veelzijdiger als voorheen. Nieuw is ook de inrichting met beleefplekken volgens de thema's: kinderen, wildbeheer, kringloop, polder, oogst, gezonde voeding, kunst, kas en schaapherder.

Een veelzijdig programma

De BieslandDagen vinden plaats in de Polder van Biesland op en rond de locaties Hoeve Biesland, de Halve Molen, De Groenteboerin, Knorretje en De Bieslandse Heerlijkheid. Het programma is weer zeer uitgebreid. Zo zijn er op Hoeve Biesland rondleidingen en informatiestands, een boerenproefplek, strohut en demonstraties schapendrijven. Een BoerenDoePad loopt door het weiland van Hoeve Biesland naar de Halve Molen. Onderweg zijn er items zoals vlot en bootje varen, polsstokspringen, hoefijzer en koevlaai gooien, hoedje wip, boomstammen en klompenrace en ringwerpen.


Hooivorkwerpen.

Bij de Halve Molen is van alles te zien en te horen over wildbeheer, jachthondentraining, roofvogels, fretten en de bijenstal, er wordt ganzenborst gerookt en er is polsstokspringen. Bij de Groenteboerin kunnen kinderen koken, zijn groenten te koop en wordt op het terras gekookt. Bij Knorretje is vertier voor de kleinsten zoals poppenkast, boerengolf, ponyrijden, schminken en veel leuke spelletjes. Medewerkers van vakantiepark Delftse Hout laten kinderen vliegers maken en oplaten. Aan de Noordeindseweg is een kunstexpositie en elders is een kunst-workshop. De Streekmarkt is dit jaar bij de Bieslandse Heerlijkheid maar alleen op zondag. Er zijn kraampjes met biologische- en streekproducten. Centraal in het gebied vertellen tuinders over hun beroep en producten.


Luchtbuks schieten.

Bieslandse sportieve en klassieke uitdaging

Vanwege het 10-jarig jubileum zijn er twee unieke evenementen. Voor beide evenementen wordt entree geheven en is aanmelden noodzakelijk.

Op zaterdag is er de Bieslandse Challange: een hilarische op de polder afgestemde bootcamp. Ongeveer 20 teams gaan badkuipracen, hooivorkwerpen, touwtrekken, luchtbuks schieten… enzovoorts. Nog steeds kan individueel en als team voor deze krachtmeting met gezellige afterparty worden ingeschreven. Aanmelden via de website.

Op zondag is in de koeientuin, de nieuwe overdekte koeienstal, van Hoeve Biesland een heerlijk gezond ontbijt met concert van kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Kaartverkoop via de site, Uylenburg, Café du Midi of in de Weilandwinkel.

Kijk op de website

Het volledig programma staat op www.bieslanddagen.nl. Hierop staat eveneens informatie over de bereikbaarheid. Kom met de fiets, maar deze mag niet mee naar de locaties. Via de website kan men zich ook aanmelden voor de Bieslandse Challange en het ontbijt met concert van Sinfonia Rotterdam.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.