"Guido Aaldering: "Ons doel is om met de markt mee te groeien"

Volledige focus op bio bij onafhankelijke uienverwerker Aaldering

Tholen - Guido Aaldering startte als biologische akkerbouwer met het verpakken van de biologisch geteelde uien in 1993. In 2005 verkocht hij zijn land en heeft hij zich volledig toegespitst op het verpakken. "Hiermee zijn we onderscheidend en specialistisch. Er zijn maar weinig verpakkers die zich uitsluitend op de bio-uien en sjalotten richten."


 
Aaldering Bio Ui neemt geen marktpositie in. "Wij zijn een onafhankelijke uien verwerker die nauw samenwerkt met telers, handel en of andere marktpartijen. Dat is ook onze kracht. Als wij zelf zouden verkopen, zouden we gaan concurreren met onze klanten. Wij communiceren met zowel producenten als afnemers en indien gewenst bemiddelen wij om vraag en aanbod te sturen. Wij hebben voortdurend 10 tot 15 partijen op voorraad in opdracht van teler of afnemer."
 
We kunnen voor telers hun product drogen, opslaan en verpakken en zijn een erkend douane-entrepot", vertelt Guido, die zichzelf ziet als een dienstverlener. Handelsbedrijven werken met ons samen door hun uien bij ons te laten verpakken. Ook verzorgen wij voor een aantal in- en export bedrijven de op en overslag en eventueel her- verpakken van geïmporteerde uien. Dit betekent dat er heel het jaar door bij ons uien over de band gaan."
 
Een vergelijking met de sorteer- en pakstations van gangbare uien, gaat volgens de verpakker niet op. "Dat is het verschil tussen brood- en banketbakken. De biologische markt is zo'n andere markt die daarbij heel anders is georganiseerd. Ook de volumes zijn van een heel andere orde. Bij mijn conventionele collega's gaat dat met vrachten tegelijk, bij ons is het op afroep", vertelt de verpakker. Momenteel is Guido volop actief in de biologische plantuien. "De kwaliteit is over het algemeen goed."
 
"We nemen vaak de hele range van de teler mee en dat gaat van kwalitatief hoogstaande tot ook de mindere partijen. Overal probeer je een klant voor te vinden", vertelt Guido. Hij ziet de concurrentie in de bio-uien niet toenemen. "Er komen erbij en er vallen er ook weer af. Het verpakken van bio-uien is zo specialistisch, dat doe je er niet zomaar even bij."
 
Via haar klanten vinden de uien hun weg naar veel bestemmingen, maar Engeland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk vormen toch wel de grootste afnemers. Guido ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Ons doel is om de komende jaren met de markt mee te groeien. Wij staan klaar voor elk gewenste opdracht vanuit de handel."
 
Voor meer informatie:

Aaldering Bio Ui
Wentelploeg 2
8256 SN Biddinghuizen
Mob: 06 53398164
Fax: 0321 333150
info@bio-ui.nl
www.bio-ui.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven