"Biologische legpluimveesector kan niet aan groeiende vraag voldoen"

De biologische eiersector zit in de lift. De vraag neemt zowel in Nederland als in het buitenland toe. En de prijzen die pluimveehouders voor eieren ontvangen zijn hoog. Het aantal omschakelende bedrijven neemt toe, maar dit is niet voldoende om aan de groeiende vraag te voldoen.

Enkele schandalen in de Duitse pluimveesector zorgden ervoor dat het vizier in 2014 weer op het Nederlandse biologische ei werd gericht. En die trend van meer export lijkt in 2015 door te zetten. Ook omdat er steeds meer vraag vanuit Denemarken, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk komt. Ook in eigen land neemt de verkoop van biologische eieren toe. Het biologische ei had al een aandeel van 13% in het totale assortiment, maar supermarkten zetten dit jaar extra in op biologisch.

In 2014 steeg het aantal biologisch gehouden leghennen van 2,1 tot 2,3 miljoen, onder andere doordat biologische pluimveehouders die in 2013 op productie van vrije uitloop-eieren waren overgestapt waren in 2014 weer teruggingen naar biologische productie. Aan het eind van vorig jaar vond er bovendien veel uitbreiding plaats op biologische legpluimveebedrijven. Bionext rekent in een voorzichtige schatting met 200.000 extra biologische leghennenplaatsen. Dat zou betekenen dat de biologische legpluimveestapel in 2015 opnieuw met bijna 10% toeneemt.

Bron: Boerderij via AgriHollandPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.