Moedermaatschappij Coenecoop Wine Traders

Delta Wines op eigen benen verder

Dinsdag 28 juli 2015 heeft Nordian Capital Partners (voormalig Rabo Capital) haar aandelen in Delta Wines overdragen aan het management en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf Pim Nolen en Teun Los. Hiermee gaat Delta Wines de volgende fase in van groei en duurzaamheid.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf kunnen groeien door de steun van private equity investeerders. In 2007 werd het bedrijf, met een jaaromzet van 77 miljoen euro, door de oprichters verkocht aan HAL Investments en het management. In 2011 verwierf het management 49% van de aandelen en werd de rol van investeerder overgenomen door Rabo Capital. Na een succesvolle periode waarbij in 2014 een omzet van 114 miljoen euro werd behaald, is nu de mogelijkheid ontstaan dat het management, met de steun van de vroegere oprichters, volledig onafhankelijk verder kan.De directie van Delta Wines bestaande uit Joris Snelten (CEO), Ralph Zopfi (CFO) en Janetta Wanders (CCO), is bijzonder verheugd over de terugkeer van de oorspronkelijke aandeelhouders.

Joris Snelten: "Na 25 jaar actief te zijn in de wijnwereld, is het voor mij glashelder dat investeren in wijn een échte langetermijnvisie vereist. Kwaliteit kost tijd, daarom kiezen wij voor duurzame relaties, met de wijnboer/producent, met onze medewerkers en met onze klanten. Op een dag als vandaag blijkt dat eens te meer een goede keuze te zijn."

Naast de huidige aandeelhouders in de directie en het management, zijn er ook meer medewerkers in de gelegenheid gesteld om in het bedrijf te participeren. Hiermee wordt het vertrouwen uitgesproken dat de toekomst van het bedrijf wordt gedragen door de mensen die het verschil maken.

Toelichting

Delta Wines, de moedermaatschappij van DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines en Global Wine Operations, is actief in de import en distributie van wijnen. In de afgelopen jaren is de onderneming sterk gegroeid, inclusief internationale expansie door de acquisitie van AN.KA Wines in Polen en Adveal Wines & Spirits in Tsjechië.

Voor meer informatie: www.deltawines.eu, Joris Snelten (CEO Delta Wines) of Ralph Zopfi (CFO Delta Wines).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.