Webshopper vooral 's avonds actief

Consumenten die online gaan winkelen, doen dat het liefst 's avonds en ook nog eens gezeten achter de pc. Dit allemaal ondanks het toenemende gebruik van smartphones en tablets, zo blijkt uit onderzoek van JouwAanbieding.nl. Dit wil ziet zeggen dat het e-commerce gebied gedurende de dag geheel stil ligt. Er wordt gedurende de dag via mobiele devices regelmatig in de etalages van de Nederlandse webwinkels gekeken, maar daadwerkelijke bestellingen worden pas in de avonduren geplaatst.

Strategie

Webwinkels zijn continu bezig met de optimalisatie van hun mobiele betalingsproces zodat ook via smartphones en tablets eenvoudig online aankopen kunnen worden gedaan. Deze positieve ontwikkeling heeft op Nederlandse shoppers nog weinig invloed. Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent een online bestelling liever op laptop of PC voltooit.

Liever in de avonduren

Daarnaast is er een duidelijke voorkeur zichtbaar in het tijdstip waarop aankopen via het internet worden gedaan; 66 procent van de respondenten geeft aan het liefst in de avond te shoppen, de resterende 34 procent winkelt liever overdag online. Het is vooral een tijdskwestie, omdat mensen het overdag druk hebben. Even het aanbod van een webwinkel bekijken lukt tijdens de werkdag wel, maar echt kopen gebeurt dan niet.

Onderzoek

Het onderzoek van JouwAanbieding.nl is onlangs afgenomen onder 500 leden en niet-leden van de website. De leeftijd van de respondenten varieert van 20-70 jaar, waarbij de leeftijdscategorie 20-30 jaar het sterkst is vertegenwoordigd. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.