Polen: Makro breidt bio-assortiment uit

Tot voor kort bestond Makro's bio-assortiment in Polen voornamelijk uit groenten en kruiden, zoals uien, knoflook, aardappelen, bieten, wortelen, peterselie en selderij. Vanaf de tweede week van juni is de reeks echter uitgebreid met importproducten, waaronder ook diverse fruitsoorten. Tot de lijst van nieuwe bio-producten behoren sinaasappelen, citroenen, ananassen, avocado's, kiwi's, aubergines, courgettes, komkommers en cherrytomaten.

In Polen is het areaal van de biologische teelt, net als het aantal biologische teeltbedrijven, de afgelopen jaren toegenomen. Dit werd veroorzaakt door de toenemende interesse van consumenten in bio-producten. Tussen 2005 en vandaag is die vraag elf keer groter geworden. Hierdoor staat Polen, als het aankomt op het aantal biologische bedrijven, op de derde plaats in de EU, na Italië en Spanje.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.