IFOAM EU pleit voor democratisering GMO-proces

De Europese ministers van Landbouw uitten op 13 juli hun unanieme ongenoegen over het voorstel van de Europese Commissie. Volgens de ministers verstoort het voorstel de interne markt. De ministers willen onder andere dat de Commissie gedetailleerd aangeeft onder welke omstandigheden de lidstaten GMO-import mogen boycotten.

Op 15 juli vergaderde het Environmental Committee van het Europees Parlement over het eerste voorstel. De toon tijdens de vergadering lijkt op een afwijzing te duiden.

In september krijgt het EP de mogelijkheid om voorstellen te doen die de rol van de lidstaten en het parlement over GMO's moeten vergroten. In oktober staat een stemming in het parlement op de agenda.

IFOAM EU en een aantal andere organisaties pleiten nu bij het Europees Parlement en de Europese Raad om Commissievoorzitter Juncker aan zijn eigen richtlijnen te houden om het GMO-proces democratischer te maken. De Commissie heeft laten weten niet met een nieuw voorstel te komen als de EP en ER het voorstel afwijzen.

Voor meer informatie: alejandro.gi@ifoam-eu.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.