Positieve verwachting 2015: +14.000 hectare

Deens bio-landbouwareaal in 2014 met 3% gedaald

Het Deense bio-landbouwareaal is in 2013-2014 met bijna 5.400 hectare gedaald (-3%). Deze afnames in het areaal was opvallend te noemen, aangezien de export en de bio-verkopen wel gestegen zijn. In 2015 zal dit weer recht getrokken worden. Deense boeren hebben namelijk tweemaal zoveel subsidie aangevraagd voor de omschakeling naar de biologische werkwijze. De verwachting is dat de oppervlakte oppervlakte biologische landbouwgrond in Denemarken daardoor met ongeveer 14.000 hectare zal gaan stijgen.

De deadline voor het aanvragen van de omschakelingssubsidie stond eigenlijk op 1 april. Er was echter zoveel belangstelling dat de Deense overheid de deadline naar juli verschoven heeft. Er kon daardoor een extra ronde met aanvragen verwerkt worden. De organisatie NaturErhversstyrelsn verwacht dan ook dat de daling in 2013-2014 goedgemaakt kan worden door de groei in 2015.

In totaal wordt op 6,7 procent van de Deense landbouwgrond biologische landbouw bedreven. ondanks een 0,2 procent daling vorig jaar is de totale bio-landbouwoppervlakte sinds 2007 met 17 procent toegenomen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.