Eko boerderij Arink bouwt Biotel

Op eko boerderij Arink in Lievelde zijn ze begonnen met de bouw van een 'Biotel'. Gasten kunnen straks overnachten op de plek waar vroeger een hooiberg stond. De muren worden gemaakt van strobalen en leem. John en Liane Arink moeten nog even geduld hebben voordat de 80 centimeter brede wanden geplaatst kunnen worden. De stro daarvoor komt namelijk ook uit eigen bedrijfsvoering. "De balen persen we exact op de goede breedte. Als we ze geplaatst hebben, komt er kippengaas omheen en smeren het aan met leem", zo legt John Arink uit.John en Liane runnen al een boerderijwinkel op de bio-boerderij aan de Gastveldsdijk 6. Ook maken ze biologische camembert. Ze volgen hun intuïtie bij het maken van nieuwe plannen. "Dit deden we ook toen we begonnen met de boerderijwinkel en het maken van camembert en dit loopt erg goed", aldus Liane.

Ze kregen voor de uitvoering van het plan een bijdrage van 46.250 euro van de gemeente Oost Gelre. Het Biotel wordt een 'nulenergiegebouw'. De warmte zal gewonnen worden uit koel- en vriescellen en uit een systeem dat horizontaal aardwarmte vasthoudt. John en Liane doen zoveel mogelijk zelf, maar ze krijgen wel veel adviezen.John en Liane hopen het Biotel eind dit jaar te kunnen openen. Het Biotel krijgt geen à la carte-restaurant. Liane: "Het aantal menu's zal in het begin beperkt zijn. Dit moet groeien. We willen met creatieve gastkoks gaan werken. Zij zullen ook veel producten van onze eigen boerderij gaan gebruiken." De benedenverdieping van het Biotel zal geschikt zijn voor het ontvangen van gasten. Boven komen kamers voor een tiental gasten. John: "Het leuke is dat ze tijdens hun verblijf kunnen gaan zien dat wat ze eten echt hier vandaan komt."

Voor meer informatie: 0544 465538, info@ekoboerderijarink.nl, www.ekoboerderijarink.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.