Nog tot 26 juli kleurt het 'Luisterplein' op de Gentse Feesten bio

Bezoekers van de Gentse Feesten zullen het geweten hebben: je kan niet om bio heen. Nog tot 26 juli kleurt het Luisterplein helemaal bio. Bio-drankjes, bio-hapjes, bio-brooddozen voor de kinderpicknick…

Tiendaags programma: 'Feesten met bio - Je kan er niet omheen'

Dat het succesvolle Biofestival van vorig jaar een vervolg zou krijgen, daar waren de biosector van VLAM en de organisator van de Gentse Feesten snel van overtuigd. En het zou niet zomaar een tweede editie worden. Terwijl het bio-programma vorig jaar slechts één dag duurde, wordt de bezoeker dit jaar getrakteerd op een tiendaags programma. De bio-sector van VLAM sponsort dit jaar immers gedurende tien dagen het Luisterplein en nieuw op de bio-agenda van dit jaar is ook het circus- en straattheaterfestival MiramirO. Door een gevarieerd aanbod bio-producten tot bij de festivalgangers te brengen, wil VLAM de drempel naar bio-producten verlagen. Naast de aanwezigheid op het festival zelf, komt bio ook ruim aan bod in alle communicatie. Met advertenties, artikels, postkaartjes, affiches, berichten in de pers en op sociale media. Telkens komt ook het nieuwe logo mooi in beeld, waarbij de tekst 'Feesten met bio – Je kan er niet meer omheen' omringd wordt door een ruim assortiment van meer dan dertig bio-producten.

Het Luisterplein

2.000 à 3.000 bezoekers komen dagelijks genieten van een streepje kwalitatieve muziek op het Laurentplein, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Luisterplein'. Dit gebeurt in een duurzame, aangename en comfortabele omgeving waar de bio-sector zich meteen thuis voelt. Daarom is ook de catering helemaal in een bio-jasje gestoken.


De bio-brooddoos.

In houten chalets kunnen bezoekers hun honger stillen met biologische broodjes, boterhammen en tapas, met een lekker en gezond bio-drankje erbij. Dagelijks is er ook een kinderpicknick tussen 12:00 uur en 14:00 uur, die aansluit bij de familievoorstelling op het plein. De broodjes voor de kinderen worden dan in een vrolijke bio-brooddoos aangeboden, die ze nadien mee naar huis kunnen nemen. De Gentse bloemenzaak Bluet, die vaak met ecologisch geteelde planten werkt, zal in opdracht van VLAM voor de aankleding van het plein zorgen met gecertificeerd biologische bloemen.

Nog meer plekjes met bio!

Restaurant Avalon stelt zich helemaal in op de Gentse Feesten, met een speciaal menu-aanbod en ruime openingsuren.

Bij verpakkingsloze winkel Ohne kan je drankjes en broodjes halen van 19 tot 23 juli aan de Steendam, voor het grootste deel met bio-ingrediënten.

Het Bourbon Arcade stond tot voor kort nog leeg, maar via de ingang langs de Heilige Geeststraat leeft het weer helemaal op met biobar Pallet pop-up, die daar tijdelijk drankjes en cava serveert voordat er een grote bio-winkel wordt geopend in augustus. Er is tijdens de maand juli uitzonderlijk een pop-up store van Weleda geopend, op de Kalandeberg vlakbij Le Pain Quotidien, waar ook veel bio te krijgen is.

Tot slot kan je uiteraard steeds op ontdekking bij de vele vaste adressen met bio in Gent, kijk op www.biogenietengids.be. Ontdek het gedetailleerde programma op www.gentsefeesten.gent.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.