"Exporteren nu naar 20 Europese landen"

Carley's of Cornwall opent nieuwe fabriek

Bio-producent Carley's of Cornwall heeft in Chacewater een nieuwe eco-fabriek geopend. De bouw van de fabriek heeft zo'n 1 miljoen pond gekost. De fabriek werd officieel geopend door Lisa Jones van de Soil Association.

Het gerenoveerde en uitgebreide voormalige pompstation bij Wheal Daniel herbergt een voedselverwerkende fabriek waar het bedrijf haar biologische notenpasta's en raw biologische chocoladespreads gaat produceren.


De openingshandeling met Lisa Jones en John Carley.

Met de investering is 629 vierkante meter werkruimte gecreëerd. Er zijn zes nieuwe medewerkers in dienst genomen. Het 'European Regional Development Fund' (ERDF) heeft £ 447.244 in het project geïnvesteerd. Eigenaar John Carley zei dat het bedrijf al een aantal jaren handelde vanuit een kleine gehuurde fabriekseenheid in Truro, daar zijn ze in 2003 naartoe verhuisd nadat het pand gerenoveerd is.

Carley begon de productie omdat ze een aantal interessante en onderscheidende biologische producten wilden produceren, die ze in eerste instantie alleen in hun eigen winkel zouden verkopen. Al snel vroegen vrienden in de buurt of ze ook aan hen konden leveren en zo is het idee voor dit bedrijf geboren. Het bedrijf is in 1980 lid geworden van de Soil Association, en kreeg hun vergunning in 1992.John Carley: "De verbouwing is in maart 2014 begonnen en sinds januari 2015 produceren we al in de nieuwe fabriek. Met de verhuizing naar dit nieuwe pand heeft Carley de omzet met 20 procent kunnen verhogen en we exporteren nu naar 20 Europese landen."

Voor meer informatie: www.carleys.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.