Tribune voor windmolenspotters

Windmolens worden steeds populairder en daarmee ook de bouw daarvan. Windmolenspotters die de bouw van de windmolens in Deventer willen volgen kunnen dat vanaf nu doen vanaf een speciaal daarvoor gebouwde tribune. Pure Energie, de groenste energieleverancier van Nederland, bouwt de windmolen op vanaf nu tot half augustus.

De bouw van een windmolen is een spectaculair gezicht. Grote kranen hijsen enorme onderdelen, zoals de wieken van 46 meter lang, de lucht in om ze daarna aan de gondel te bevestigen. De eigenaren van het windpark in Deventer, Pure Energie en de energiecoöperatie Deventer Energie, nodigen iedereen uit om te komen kijken.Programma: bouw windmolen

Wegens verschillende factoren, zoals weersomstandigheden, is van tevoren niet precies te zeggen wanneer de onderdelen van de windmolens worden opgebouwd. Daarom is de bouw live te volgen via social media.

Klik hier voor meer informatie.

Iedereen is welkom

De tribune is het best bereikbaar vanaf de Rigastraat/Molbergsweg en staat in verband met de veiligheid niet direct op de bouwplaats. Zo kunnen bezoekers zorgeloos genieten van het spektakel. Van tevoren aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.

Foto- en videoactie via #PuurDeventer

Alle updates rondom de bouw van de windmolens in Deventer zijn op social media te vinden via #PuurDeventer. Daar is een win-actie aan gekoppeld: degene die de mooiste foto en/of video maakt van de bouw en daarbij de hashtag #PuurDeventer gebruikt, wordt beloond met een bezoek aan de windmolen.

Windpark Kloosterlanden

De twee molens langs de A1 in Deventer vormen gezamenlijk Windpark Kloosterlanden. Het windpark is ontstaan uit een unieke samenwerking van groene energieleverancier Pure Energie en de energiecoöperatie Deventer Energie. Het windpark gaat groene stroom leveren voor zo'n 2.700 huishoudens. Inwoners van Deventer kunnen straks extra voordelig stroom van het windpark afnemen via Deventer Energie. Via Pure Energie kan iedereen in Nederland stroom afnemen van het windpark.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven