Wandeling langs bio-boerderij Onstaheerd

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 1 augustus een wandeling door het Reitdiepgebied met een bezoek aan biologische boerderij Onstaheerd. De Onstaheerd is een gemengd bedrijf met vleesvee en akkerbouw in Sauwerd.

Er wordt gewandeld met gidsen door het, normaal niet toegankelijk, Reitdiepgebied. Er wordt uitleg gegeven over het ontstaan van dit oude Hunze stroomgebied. Onderweg zien deelnemers veel landschapselementen die van historische betekenis zijn: wierden, oude dijken en oude rivierlopen. Het prachtige weidse landschap, voor een deel in beheer van Het Groninger Landschap, is het best te voet te verkennen. Er staat ook een bezoek aan de biologische welkomboerderij Onstaheerd op het programma, voor een toelichting op hun werkwijze.

De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang. Hij duurt van 13:00 tot 16:00 uur en begint bij het Kerkje Wetsinge aan de Valgeweg in Klein Wetsinge. Deelname aan deze activiteit is gratis.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling en hier om naar de website van Onstaheerd te gaan.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.