Quinoa-fan start informatieve website

Sjoerd Nijenhuis heeft een website opgezet over quinoa. "Ik ben hiermee begonnen omdat ik enorme fan ben van quinoa. Via een kennis heb ik er eens over gehoord en daardoor raakte ik nieuwsgierig. Nadat ik het de eerste keer had gegeten, smaakte dit naar meer. Ook wilde ik graag meer informatie inwinnen over het product, omdat ik er wisselende verhalen over hoorde. Daardoor ben ik er een website over gaan maken, zodat ik mijn verworven kennis kan delen met anderen."

Hij merkt dat de vraag naar informatie over biologische quinoa groeiende is. "Dit komt door de verschillende meningen over quinoa, de bezoekersaantallen lopen op. Ook heb ik contact gehad met een teler/initiatiefnemer van Nederlandse quinoa. Hij is zeer betrokken bij de teelt ervan in Nederland."


De homepage van de website.

Volgens Sjoerd eten steeds meer mensen quinoa vanwege de voedingsstoffen die het bevat. Op de website Quinoa-informatie geeft hij veel informatie over quinoa. Bijvoorbeeld over de werking en er wordt uitgelegd waarom sommige mensen zich afvragen of het een 'wereldgraan' is.

Glutenvrij en afvallen

Sjoerd vertelt dat een belangrijk voordeel van quinoa is dat het glutenvrij is. "Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom quinoa gegeten wordt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een probleem waar veel mensen mee te maken hebben: overgewicht. Quinoa kan helpen in de strijd tegen die overtollige kilo's. Het quinoazaad geeft namelijk snel een verzadigd en gevuld gevoel. Iets wat je natuurlijk graag wilt hebben als je van die kilo's af wilt."

Quinoa soorten & vormen

Er is een volledige pagina beschreven over de soorten en vormen quinoa. Het is in 3 kleuren verkrijgbaar: rood, zwart en wit. Sjoerd: "Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken. Daarnaast zijn er verschillende vormen quinoa te koop. Zo kun je het als zaad kopen, in vlokken, voorgekookt, gepoft, in meelvorm en is het verwerkt in meerdere producten. Denk bij deze laatste bijvoorbeeld aan quinoarepen of quinoapasta."

Op de website staan ook een aantal recepten beschreven waarin quinoa verwerkt is. Deze receptenpagina gaat Sjoerd nog aanvullen met recepten van de websitebezoekers. Zij kunnen hun eigen favoriete quinoarecept insturen. Op de website staat ook beschreven hoe men quinoazaad in een aantal stappen kan bereiden.

Nederlandse quinoa

"Sinds kort wordt in Nederland onderzoek gedaan om quinoa van eigen bodem te telen. Er zijn verschillende telers die proberen dit te realiseren. Met positieve geluiden tot op heden. De begeleiding van het project is in handen van de Wageningen Universiteit. Zij hebben, op natuurlijke wijze, bepaalde quinoarassen ontwikkeld zonder bitterstof in het buitenlaagje van het zaad."

Voor meer informatie: www.quinoa-informatie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.