Herdershof teelt vijftigtal bio-groenten voor pakketten

Bas Geelen en Emma Hemelaar verdelen vanuit het Belgische Bevel biologische groentepakketten. De groenten telen ze zelf en ze hebben dit jaar de teelt fors uit kunnen breiden. Ze telen in totaal ongeveer vijftig verschillende soorten. De groenten worden aangeboden in de vorm van wekelijkse seizoensgebonden groentepakketten. Daarnaast zet Herdershof de groenten ook nog lokaal af in winkels, keukens en bij marktkramers. De Gazet van Antwerpen meldt dat Herdershof voor de pakketten al zo'n 84 vaste klanten heeft. De pakketten worden aangevuld met groenten van collega-bio-boeren als ze zelf niet genoeg hebben.

Bas en Emma besloten na hun opleiding op Warmonderhof om zelf een biologisch groenteteeltbedrijf op te starten, zo vertellen ze op hun website. Daarvoor vonden ze in de Herdersstraat in Bevel een prachtig stukje grond. In 2014 is, na twee jaar geteeld te hebben voor vrienden en familie, de stap gezet om Herdershof op te richten. De grond waar ze op telen is eigendom van vzw BAUBO, zorgboerderij Emeliushoeve. Op het land krijgen ze regelmatig hulp vanuit zorgboerderij Emeliushoeve. De ondernemers achter Herdershof willen consument en teler dichter bij elkaar brengen en ze bieden de bio-groenten tegen een reële prijs aan.

Voor meer informatie: www.herdershof.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.