De Bolster ontvangt onderscheiding op Open Dag

Aangenaam verrast, trots en verlegen dat waren de gevoelens bij de directie van De Bolster tijdens de Open Dag. Geheel onverwacht kwamen vertegenwoordigers van GroenLinks Noord Oost-Veluwe op bezoek bij de Open Dag en vroegen zij om de aandacht van de aanwezigen. En de reden hiervoor was geweldig. De oprichters van De Bolster werden door de landelijke GroenLinks organisatie onderscheiden met het 'Groene Lintje'.

'Het Groene Lintje'

"De Open Dag begon 's morgens meteen met veel bezoekers die direct aan de rondleidingen en workshops begonnen", aldus Frank Vosselman (mede-directeur De Bolster). "We hebben bijna 800 bezoekers mogen ontvangen vanuit het hele land en zelfs uit België. De sfeer was geweldig en veel bezoekers lieten ons weten zeer geïnspireerd en geïnformeerd te zijn door ons evenement."Ineens ontstond er een sfeervol tumult en bleken diverse vertegenwoordigers van de lokale GroenLinks-fractie aanwezig te zijn. "Ik was totaal verbaasd dat de activiteiten van de Open Dag werden stil gelegd, aldus Bart Vosselman, mede-eigenaar van De Bolster. "Ik dacht dat kan toch niet. Al die mensen die van ver naar De Bolster waren toegekomen, die wil je niet teleurstellen."

Bart en Elly werden door Ida Visser van de GroenLinks-fractie geprezen voor hun eindeloze inzet voor groen, milieuvriendelijk en duurzaam leven. In de speech werd aangegeven dat Bart en Elly Vosselman al decennia lang zich positief inzetten om groen, milieuvriendelijk en duurzaam leven te stimuleren. Vaak zelfs tegen de stroom in zich al voortrekker opstellen. Tot slot werd aan 'de jonge garde' gevraagd om in de geest van Bart en Elly het bedrijf voort te zetten en zich te blijven inzetten voor een groen en duurzaam leven. Uiteraard werd hier op instemmende wijze op gereageerd. Tot slot werd aan Elly en Bart het 'groene lintje' van GroenLinks uitgereikt. Een landelijke partij-onderscheiding voor mensen die zich op positieve wijze inzetten voor groen, milieu en duurzaamheid.


Elly en Bart met het Groene Lintje.

De Open Dag, uitgegroeid tot een landelijk evenement

Behalve rondleidingen naar de veredelingsgewassen op het land, naar de tomaten in de kas, de teeltgewassen en de productiekamers waren er een tiental workshops.
Janneke Tops van de Gezonde Moestuin en Bertille (veredelaar bij De Bolster) gaven workshops over de gezonde en vruchtbare bodem en moestuin, het 'Boswief' gaf workshops over thee van bijzondere (en vaak onbekende) gewassen, de Nederlandse Imkervereniging gaf workshops over het houden van een eigen bijenvolk, de Vogelbescherming over het aantrekken of juist bestrijden van vogels in de tuin, Nocciolo liet zien hoe je met perzikpitten de bodem kunt bedekken en ongedierte uit de tuin kunt weren, de Nederlandse Tuinenvereniging gaf uitleg over Open Tuinen terwijl hovenier Eco-care Gorris bezoekers op weg hielp met het maken van ecologische rotstuinen. En natuurlijk was biologische kwekerij De Hessenhof aanwezig met een ruim aanbod biologische planten.

De Bolster werd door veel bezoekers geprezen om haar organisatie, gezelligheid en inspiratie van de dag. Volkomen uitgeput, maar voldaan werd de dag afgesloten met de zekerheid dat we medio juli 2016 opnieuw een Open Dag zullen organiseren.
Meer lezen over de Open Dag? Kijk dan op facebook.

Voor meer informatie: www.bolster.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven