PUUR Diemen gaat sluiten

Tholen - Natuurvoedingswinkel PUUR Diemen gaat sluiten. Edwin Admiraal vertelt dat de winkel op 3 augustus voor het laatst open is. "De winkel was redelijk groeiende, maar niet rendabel genoeg voor een organisatie om deze winkel over te nemen. De inwoners van Diemen tonen te weinig interesse biologische producten. Daardoor zijn de omzetprognoses niet positief en hebben we geen opvolger kunnen vinden", aldus Edwin, die nu al druk is met afscheid nemen van de vaste klanten. "Sommigen geven aan dat ze sowieso op de laatste dag nog even langs zullen komen. Dat is wel leuk."
 


De winkel fungeerde voorheen als buurtsupermarkt. In 2013 werd de winkel omgeturnd naar een natuurvoedingswinkel. Toen gaf Edwin in Biojournaal aan dat hij merkte dat er in de omgeving behoefte was aan een volwaardige natuurvoedingswinkel. Daarom is toen het PUUR Diemen-concept ontwikkeld. "Aan de breedte van het assortiment kan het in ieder geval niet liggen. In de winkel, met een oppervlakte van zo'n 350 vierkante meter, zijn zo'n 13.000 artikelen te vinden."
 


Edwin geeft toe dat het voor hem zelf ook een complete omschakeling was, van een buurtwinkel naar een natuurvoedingswinkel. "We aten thuis al wel regelmatig biologisch, maar dat is in de loop van de tijd veel meer geworden." Hij zal zich na de sluiting van PUUR Diemen volledig gaan richten op Stomerij PUUR aan de Buitenveldertselaan 36. "In deze milieuvriendelijke stomerij gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare producten."
 


Inventaris te koop

Het pand zelf is inmiddels verkocht, maar Edwin zoekt nog geïnteresseerden voor de inventaris. "We hebben een prachtig kassasysteem van Retailpoint: TOSHIBA STA C10. Deze internetkassa die we in 2013 hebben aangeschaft is te koop." Ook is er een compleet supermarktinterieur te koop: "Het gaat om 10 meter koelwand met deuren, 2,5 meter koelwand zonder deur en een 5-deursdiepvrieswand een complete bakkerij, wandschappen en middenschappen, groente eiland 3 laags enzovoorts. Tevens hebben we nog voorraad staan. Alles is vrij nieuw en kan per augustus overgenomen worden."
 


Het kassasysteem:Voor meer informatie: Edwin Admiraal, 020 6955399, info@dagwinkeldiemen.nl, www.puurdiemen.nl en voor foto's de facebookpagina van PUUR Diemen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven