Denk mee over Europese onderzoeksbehoeften

Sinds enkele jaren gebruikt de Europese Commissie focusgroepen bij het bepalen van onderzoeksthema's voor landbouwkundig onderzoek. Focusgroepen zijn tijdelijke groepen, bestaand uit zo'n 20 onderzoekers, telers, boeren en adviseurs uit Europa. Samen verkennen ze nieuwe kansen voor onderzoek rondom één bepaald thema. De Commissie gebruikt rapportages van die groepen om te kiezen welk onderzoek ze financiert. Er is net een oproep gedaan voor kandidaten voor drie nieuwe focusgroepen, te weten:
  • Mixed farming systems: livestock/cash crops
  • Reducing emissions from cattle farming
  • Benchmarking of farm productivity and sustainability performance

Kenniscoördinator Blom van Bionext: "Deze focusgroepen zijn niet speciaal voor het onderzoek voor de biologische sector opgericht. Maar reduceren van emissies voor de dierlijke productiesystemen, met behoud van hoog dierenwelzijn, is een belangrijk thema voor de Nederlandse biologische sector. Innovatieve stal- en beweidingssystemen passen daarbij. En in Nederland is zowel de overheid als de biosector zelf al jaren bezig met meetbaar en vergelijkbaar maken van productiviteit en duurzaamheidsprestaties. Het zou heel mooi zijn als vertegenwoordigers uit de Nederlandse bio-sector met hun ervaringen een plek weten te bemachtigen in deze groepen."

De deadline voor opgave is 7 september, daarna volgt een selectieprocedure en in oktober hoor je of je deel mag nemen. De Commissie vergoedt reis- en verblijfskosten.
Meer informatie vind je op deze website.

Voor vragen kun je eventueel ook contact opnemen met Marian Blom: blom@bionext.nl of 030 2339970.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.