Farm & Food TV-Channel in september van start

Agrarische sector krijgt eigen televisiekanaal

De agrarische sector kent vanaf dit najaar een eigen televisiekanaal. De nieuwe zender Farm & Food TV-Channel wil bijdragen aan het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor de sector.

Farm & Food TV-Channel is een digitaal themakanaal en videoplatform. "Deze week is duidelijk geworden dat het online platform in september live gaat", aldus Aleid Smid en Marcel van Rooijen, de directie van Farm & Food Productions, "daarna gevolgd door de livegang van het lineaire televisiekanaal".

Het initiatief voor de zender komt van Trend Office Bakas en ASTC Media, ondersteund door CRV en LTO Noord vanuit de branche en EMG Content Services en United vanuit de media. Het Commissariaat voor de Media heeft dit voorjaar een uitzendlicentie verstrekt aan het kanaal.

Trailer

Vanaf september zijn onder meer nieuws- en actualiteitenprogramma's, debatten, docusoaps, portretten over boeren en tuinders en reportages en documentaires over voedselproductie, voedselvraagstukken en streekproducten te zien.
De eerste te verwachten programma's en de bijbehorende presentatoren zijn vanaf vandaag te zien in de trailer.

De commerciële zender richt zich op boeren, tuinders en overige professionals in de agro- en foodketen en consumenten met een bijzondere interesse in de herkomst van voedsel en voedselvraagstukken. "Onze programma's belichten informatief en onderhoudend de thema's waar boeren en tuinders dagelijks mee te maken hebben. We beogen boeren en burgers weer dichter bij elkaar te brengen en te laten zien hoe indrukwekkend de Nederlandse topsector Agri & Food is", aldus Smid.

Van Rooijen en Smid constateren dat het agrarische perspectief vaak onderbelicht blijft in reguliere consumentenmedia. "De agrarische sector herkent zichzelf vaak onvoldoende in berichtgeving en het beeld dat over de branche wordt geschetst."In de onderstaande trailer komt ook bio-boer Jan Huijgen van Eemlandhoeve aan het woord: "Ik denk dat zo'n Farm & Food channel best een belangrijke sleutel kan worden om die boer en die burger weer bij elkaar te krijgen. De communicatie tussen die twee moeten we weer gaan herontdekken."

Bekijk hier de trailer:Voor meer informatie: www.astc.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.