Sascha Suler, BioTropic Duitsland:

"Weinig bio-limes door hitte en schimmel"

"Momenteel zijn er niet veel biologische limes beschikbaar", vertelt Sascha Suler, bedrijfsleider van BioTropic Duitsland. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in de wereldwijde import en verkoop van biologisch geteelde groenten en fruit. BioTropic importeert haar limes voor de Duitse markt uit de Dominicaanse Republiek.Een probleem voor de export

"In de Dominicaanse Republiek is bijvoorbeeld de regenperiode in april en mei uitgebleven. Daar was het veel te lang veel te warm. De limes konden niet goed groeien en hebben geen sap gevormd. Een enorm probleem voor de export", zo legt Sascha verder uit. "Vanuit de Dominicaanse Republiek komen uitsluitend biologische limes voor de Europese markt. "Door de problemen valt de export van hieruit momenteel zeer klein uit. Zelfs op de lokale markt zijn er momenteel maar weinig waren beschikbaar. Dit laat de prijzen stijgen en daardoor zijn de limes nauwelijks interessant voor de export."

Kleine hoeveelheden uit Mexico

In Mexico gaat het seizoen langzaam weer van start. "Hier start het seizoen met kleinere hoeveelheden. Bovendien hebben de producenten ook daar een groot probleem met een schimmelziekte. De schimmel tast de bomen aan en perkt de productie zeer sterk in. "Door deze diverse problemen zijn er momenteel weinig biologische limes verkrijgbaar", meldt Sascha.

Wat betreft de vraag naar limes, zo zegt de deskundige op het gebied van biologisch fruit, is de vraag over het complete jaar gezien relatief constant. "Natuurlijk stijgt de vraag tijdens de zomer of tijdens kerst en oud en nieuw een beetje", legt Sascha uit. "Daar tussenin is het wat rustiger. Maar in z'n geheel genomen is de vraag relatief constant."

Voor meer informatie:

Sascha Suler
BioTropic
+49 (0)203 51 87 6201
verkauf@biotropic.com
www.biotropic.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.