Video toont verhaal achter het Zuid-Afrikaanse bedrijf

Oogst bio-pecannoten in volle gang bij Roux Pecans

Tholen - De oogst van biologische pecannoten is momenteel in volle gang bij Roux Pecans in Zuid-Afrika. De oogst is later dan gemiddeld van start gegaan, zo geeft Bob Roux aan. "We zijn nu volop aan het oogsten en het gaat goed, hoewel we wel als gevolg van het koude weer ongeveer drie weken te laat begonnen zijn", aldus Bob.


Bob bij de stand van Rhumveld Winter & Konijn tijdens BIOFACH 2015.

Hij vertelt dat Roux Pecans traditiegetrouw eind mei of in de eerste week van juni begint met oogsten, net als de eerste koude vorst optreedt. "De vorst barst de doppen rond de noten open en dit markeert voor ons het begin van de oogstperiode. Het seizoen is dit keer drie weken later dan gebruikelijk begonnen, omdat we niet de kou hebben gehad die we normaal zouden rond deze tijd van het jaar ervaren." De kwaliteit lijkt uitstekend, zo geeft Bob aan. "We zitten nu midden in de oogst en de kwaliteit van de pecannoten ziet er uitstekend uit, met goed gevulde noten, wat zorgt voor een soepele romige textuur bij het eten."Bob omschrijft 2015 als een 'down jaar' in de Zuid-Afrikaanse pecancontext. "Dit komt doordat de bomen landelijk rust krijgen na een grote oogst in 2014. Het is een natuurlijk fenomeen dat optreedt met pecannoten, alle bomen zijn synchroon met elkaar, zelfs als de boomgaarden honderden kilometers uit elkaar liggen. Hier is geen logische verklaring voor, maar het is gewoon zoals het is."

Hij verwacht dat de eerste dozen met Roux pecannoten eind september zullen arriveren in Europa. Sinds 2000 werkt Roux Pecans voor de distributie in Europa samen met Rhumveld Winter & Konijn uit Capelle aan den IJssel. Vanuit de haven in Durban worden de containers met pecannoten met een schip naar Rotterdam vervoerd.


De raw biologische pecannoten, zoals ze vervoerd worden naar onder meer Europa.

Roux Pecans

Roux Pecans is in 1996 omgeschakeld naar biologisch. Dit bleek een goede zet, zo gaf Bob al aan in dit artikel dat in februari in Biojournaal gepubliceerd is. Het bio-keurmerk maakt de pecannoten extra speciaal voor de handelaren. "Het bleek een goede onderscheidende factor te zijn en dat is het nog steeds. Vanwege dit keurmerk vallen we ook nu nog op tussen de inmiddels talrijke conventioneel werkende pecanbedrijven in deze regio."

Bekijk hier de bedrijfsvideo van Roux Pecans die onlangs gemaakt is:Voor meer informatie:

Bob Roux
Roux Pecans
Ramah Farm
P.O. Box 3362
Diamond 8305
Kimberley, South Africa
+27 726030718
Bob@rouxpecans.com
www.rouxpecans.com

Paul van Schijndel
Rhumveld Winter & Konijn
Business development manager biologisch
Rivium 1e straat 111
2909 LE Capelle aan den IJssel
010 2403337
p.vanschijndel@rhumveld.com
www.rhumveld.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.