Vier de zomer, vier de variatie met Estafette

Zoals voorgaande jaren heeft Estafette de biologische eetwinkel ook dit jaar weer een zomercampagne bedacht. Klanten krijgen bij iedere bestede 10 euro 1 zegel. Een volle spaarkaart kan ingeleverd worden voor 2,50 euro directe kassakorting of een donatie aan de Odin Proeftuinen voor zaadvaste rassen. De eerste weken zijn al veel klanten begonnen met sparen van de zegels.

Odin Proeftuinen voor zaadvaste rassen?

Meer vitaliteit en variatie op het land en op uw bord. Dat is het doel van de Odin Proeftuinen voor zaadvaste rassen. Op drie bio-dynamische boerderijen zijn proeftuinen aangelegd. Samen met boeren, wetenschappers en de consument wordt gezocht naar smaakvolle, vitale rassen voor de biologische teelt.Onafhankelijke rassen

Enkele grote bedrijven bezitten het zaadgoed voor de meeste groenten en granen op ons bord. Deze firma's ontwikkelen vooral hybride- en gentechrassen die zich niet kunnen voortplanten. Hierdoor ontstaat een monopoliepositie, die volgens Estafette de diversiteit en ontwikkeling van nieuwe rassen ernstig beperkt. In de Odin Proeftuinen wordt daarom uitsluitend gebruik gemaakt van zaadvaste rassen van onafhankelijke veredelaars. Zaadvaste planten zijn 'open source': ze kunnen zich voortplanten en er mogen nieuwe rassen uit ontwikkeld worden. Zo kunnen boeren en tuinders op hun eigen bedrijf zaadgoed vermeerderen en zelf de meest passende nieuwe rassen selecteren. Het resultaat: vitale gewassen voor gezonde voeding en een duurzaam landbouwsysteem.

Voor meer informatie: www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.