Duits bio-areaal boven de 1 miljoen hectare

In 2014 bedroeg het biologische landbouwareaal in Duitsland 1.047.633 hectare. Op dit oppervlak waren in totaal 23.398 agrarische ondernemers actief. Het aandeel van biologische landbouwbedrijven in het totale aantal landbouwbedrijven lag vorig jaar op 8,2 procent. Het bio-aandeel van het totale landbouwareaal was 6,3 procent. In de biologische sector waren in 2014 in totaal 35.927 teler, producenten, verwerkers, importeurs en handelsbedrijven actief.

Een significante toename werd opgetekend bij de bedrijven die biologische producten verwerken en importeren. Met een totaal van 1.020 bedrijven waren er 11,48 procent meer bedrijven hierin actief. Het aantal handelsondernemingen steeg met 9,78 procent naar 2.527. Dit alles blijkt uit de jaarverslagen biologische landbouw van het Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.