Fairtrasa Holland breidt team uit met Italiaanse collega
Peter Abma, directeur van Fairtrasa Holland legt uit: "Wij kennen Elisa al een aantal jaren. Helaas heeft ze twee jaar geleden de branche verlaten, maar nadat ze 'heimwee' kreeg naar deze dynamische en uitdagende wereld van biologisch fruit, belde ze ons om uit te vinden of er een duurzame manier van samenwerking gevonden kon worden tussen haar en Fairtrasa Holland. Er bleken legio voordelen in zo'n samenwerking te zitten. Ten eerste heeft Elisa zeer waardevolle relaties met retailers, service suppliers en biologische groothandelaren in geheel Europa. Daarnaast woont zij vlak bij Verona, dus midden in het gebied van de biologische appelen, peren en steenfruit. Fairtrasa heeft een zeer goede positie daar waar het overzeese aanvoer betreft. Met Elisa in het team, die de producten direct van de teler betrekt, creëert Fairtrasa diezelfde sterke positie in het Italiaanse seizoen. Dit is een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten die van ons jaarrond aanvoer verwachten."
Peter benadrukt: "Uiteraard zullen we ook hier zeer selectief zijn met welke telers wij zullen samenwerken. Als wij de positie van kleinschalige telers in Italië kunnen verbeteren heeft dat uiteraard onze voorkeur."
Voor meer informatie:
Fairtrasa Holland B.V.
Peter Abma
0174 291601
peter.abma@fairtrasa.nl
Elisa Benetti
+39 370 3383378
elisa.benetti@fairtrasa.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"