Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Actienetwerk 'Organic Can Feed the Planet' van start

Het actienetwerk 'Organic Can Feed the Planet' is van start gegaan met de eerste activiteiten. Dit met steun van IFOAM - Organics International, IFOAM EU, IFOAM AgriBioMediterraneo, ISOFAR en Navdanya International (wiens voorzitter, Vandana Shiva, bij de lancering van het netwerk op EXPO Milan 2015 aanwezig was, op 16 mei 2015). Het doel van het netwerk is om de biologische landbouw in het wereldwijde debat over voedselzekerheid te positioneren als een innovatief voedsel- en landbouwsysteem dat de planeet kan voeden, met behoud van de biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen.

Het Action Netwerk zal een schets uitwerken waaruit blijkt dat de biologische landbouw de wereld kan voeden in 2050, wanneer de wereldbevolking uit negen miljard mensen zal bestaan, en hoe de sector aan de voedingswaarde en de economische eisen van de bewoners te voldoen. En dit terwijl de natuurlijke hulpbronnen behouden worden en de impact van de agrarische activiteiten op de kilimaatverandering verzacht worden.

De initiatiefnemers beschouwen de biologische landbouw als één van de belangrijkste voedsel en agrarische innovaties van de 20e eeuw. Ze willen burgers betrekken bij de promotie van de biologische alndbouw als model voor de toekomstige voedselproductie, gebaseerd op de principes van Gezondheid, Ecologie, Eerlijkheid en Zorg.

Klik hier voor meer informatie en hier om je in te schrijven.

Publicatiedatum: