Boerengroep IFOAM overlegt over beleid

Eind juni kwam Europese biologische boerenorganisaties samen in Bordeaux voor een vergadering van de Farmers Interest Group van IFOAM EU. Ze hadden het er onder andere over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De Europese sectororganisatie IFOAM EU heeft per sector nog belangengroepen die om de zoveel tijd samenkomen. Voor boeren is dat de Farmer Interest Group of FIG. Ze overleggen over belangrijke standpunten als het GLB en bekijken over welke onderwerpen ze een standpunt innemen of een strategie bepalen.

De vorige FIG vond eind juni plaats in Bordeaux. Vertegenwoordigers (boeren en medewerkers) vanuit 12 EU-landen bespraken er samen strategie├źn en voerden inhoudelijke discussies als input voor de standpunten die IFOAM EU inneemt. Ook BioForum was aanwezig. "We vertegenwoordigen de kleinste bioboerengroep binnen de FIG, maar drukken zeker onze stempel", vertelt An Jamart.

Neem voor meer informatie over de FIG contact op met An Jamart.

Bron: BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.