Better Cotton Initiative bereikt mijlpaal van 600 leden

Het ledenbestand van het Better Cotton Initiative is voor het vijfde jaar op rij verdubbeld. Daarmee heeft het BCI de mijlpaal van 600 leden bereikt en hiermee ligt de organisatie voor op schema. Eind 2015 moet het ledenaantal op 700 liggen. Met een gemiddelde groei van 25 nieuwe bedrijven per maand is de verwachting dat de organisatie hier ruim overheen gaat.

De afgelopen vijf jaar heeft BCI met alle actoren in de gehele supply chain (waaronder retailers en merken), samengewerkt aan de missie om van 'Better Cotton' een mainstream grondstof te maken. BCI is gebaseerd op de veronderstelling dat samenwerking binnen de sector van essentieel belang is om een echte wereldwijde verandering teweeg te brengen. De groei naar 600 leden markeert voor BCI het punt waarop het bereiken van deze transformatie mogelijk is.

Vierenveertig leden hebben tot dusver een belangrijke rol in deze reis gespeeld. Bijvoorbeeld door te investeren in de teeltcapaciteit. Nieuwe leden die zich onlangs aangemeld hebben zijn onder meer G-Star Raw, Thomas Pink, HEMA en Cone Denim.

"Het BCI-lidmaatschap toont de kracht van samenwerking. Met 600 actoren uit de hele wereld aan een gemeenschappelijke visie werken, is echt uniek en inspirerend. Samen kunnen we zeker ons doel bereiken: 30% van de katoen moet als Better Cotton geproduceerd worden in 2020", zegt Ruchira Joshi, programmadirecteur voor Demand.

Voor meer informatie: membership@bettercotton.org en www.bettercotton.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.