Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Steentje bijdragen aan bewustwording studenten"

Fairtrade biologisch T-shirt voor Eindhoven

Tholen - Exclusief voor Eindhoven is een speciaal fairtradeshirt ontworpen. Het T-shirt met het winnende ontwerp van Summa Fashion-student Vaenice Voorjans werd donderdag 2 juli gepresenteerd. Het shirt is geproduceerd door Hein Voss van HP3 Motives, mede-initiatiefnemer van het project. Onder het label RE-5 produceert dit bedrijf sinds 2010 Fairtrade kleding in India, gemaakt van 100 procent biologisch katoen.



Hein geeft aan dat het gaat om een samenwerking met de stichting Switch. "We wilden met dit project samen fairtrade, mode en jongeren aan elkaar verbinden. Over het algemeen weten studenten vrij weinig van duurzame kleding. Met dit project wilden we hier verandering in aanbrengen. En dan is het natuurlijk alleen maar mooi dat de kleding van RE-5 naast Fairtrade ook nog eens biologisch is."



Hij vertelt dat drie studentengroepen aan de slag zijn gegaan om een GOTS-gecertificeerd Fairtrade T-shirt op de markt te gaan brengen. "Hier zijn onder meer studenten Logistiek en Small Business and Retail Management mee bezig geweest. Zij moesten door middel van een marktonderzoek bekijken hoe ze dit product op de markt konden gaan brengen. Het uiteindelijke ontwerp moest te maken hebben met Eindhoven. Voor dit ontwerp gingen veertig studenten van Summa Fashion de strijd met elkaar aan en bedachten een ontwerp. Het winnende ontwerp is een kleurrijke gloeilamp en het shirt is verkrijgbaar in zwart of wit." Hein vormde samen met onder meer PvdA-raadslid Edith van Dijke, de jury.



Het T-shirt is nu dus officieel verkrijgbaar, onder meer bij het VVV-kantoor in Eindhoven. "Ook hebben al diverse andere winkels en bedrijven interesse getoond." Voor Hein was het erg waardevol om aan dit project mee te mogen werken. "Het leuke is dat je de studenten hierdoor toch meer en meer gaan nadenken over de kleding die ze bij grote ketens kopen. Ze worden er bewust van dat er iets niet klopt. Aan deze bewustwording wil ik graag mijn steentje bijdragen. De kleding van RE-5 is echt duurzaam en ze gunnen zichzelf hiermee ook een langer draagplezier. Daardoor kiezen we ook bewust voor kleding dat minder aan mode onderhevig is."

Voor meer informatie:

Hein Voss
RE-5
030 7854703
06 46351763
info@re-5.nl
www.re-5.nl