Missie: biologische keuken meer mainstream maken

Restaurant Karakter viert maand lang feest

Chefs Nathan Vermunt en Pety Breugem koken al vijf jaar lang de sterren van de culinaire hemel in restaurant Karakter in het Westelijk Handelsterrein. Toen al hadden zij duurzaam koken hoog in het vaandel en waren daarmee hun tijd vooruit. Nog steeds combineren ze hun liefde voor eerlijke producten met een passie voor mooie gerechten. Om hun lustrum te vieren serveren ze tijdens de maand juli een verjaardagsmenu met succesvolle gerechten van de afgelopen vijf jaar. Karakter viert haar verjaardag graag samen met haar gasten en daarom; de eerste vijf gasten die zich aanmelden én die op 21 juli jarig zijn krijgen een diner cadeau.Aardpeersoep met coquille en hazelnoot, makreel in tomatenvinaigrette met octopus, prachtig Simmentaler rund en een koekje naar moeders recept. De lekkerste en leukste gerechten uit de afgelopen vijf jaar komen nog een keertje terug op het feestmenu dat Karakter tijdens de maand juli serveert. Daarnaast biedt het restaurant gratis diners aan mede-jarigen aan: de eerste vijf gasten die zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@restaurantkarakter.com én die op 21 juli jarig zijn, krijgen een diner (voor één persoon) cadeau. De jarigen dienen wel een tafelgast mee te nemen.

Geen geitenwollensokken

Karakter is geen doorsnee restaurant. Met veel creativiteit bedenken chefs Nathan en Pety gerechten die duurzaam maar niet alledaags zijn. Gerechten met karakter dus. De chefs koken sinds het prille begin van Karakter seizoensgebonden, dagvers en zoveel mogelijk biologisch en uit de omgeving. Al was het alleen maar omdat dat gezonder en smaakvoller is. Dat deden ze al toen onbespoten seizoensgroenten en diervriendelijke vlees vooral voor en door geitenwollensokkentypes waren, met de missie: de biologische keuken meer mainstream maken.Authentieke sfeer

Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam, een complex van oude pakhuizen. Een historische locatie met zware houten balken aan het plafond en een vloer van originele planken uit de voormalige pakhuizen. In Restaurant Karakter wordt het authentieke karakter van het pand benadrukt door opvallende antieke kroonluchters en staande lampen, afkomstig uit een Brussels bankgebouw. Het mondgeblazen glas geeft een warm licht dat in combinatie met vele flakkerende kaarsjes en oude jazzmuziek zorgt voor een aangename, rustige sfeer met een tikje romantiek.

De chefs

Zowel Pety Breugem als Nathan Vermunt heeft de koksopleiding gevolgd. Nathan werkte van zijn veertiende tot zijn 22ste bij verschillende sterrenrestaurants, waarna nog twaalf jaar bij verschillende horecazaken als chefkok werkte. Pety volgde na haar koksopleiding een hbo studie Voeding en Diëtetiek en werkte tijdens haar studie in verschillende keukens. Daar ontmoette ze Nathan, met wie ze een passie voor pure voeding bleek te delen.

Voor meer informatie:

Restaurant Karakter
Westelijk Handelsterrein
Van Vollenhovenstraat 15 unit 24
3016 BE Rotterdam
010 7370039
www.restaurantkarakter.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.