C&A komt op voor biologisch katoen

C&A schenkt in het jaarverslag 2014 ook uitgebreid aandacht aan biologisch katoen en de knelpunten die duurzame ontwikkelingen in de kledingproductie in de weg staan. Conventioneel geteeld katoen heeft een zware 'footprint'. Niet alleen is het volgens C&A schadelijk voor het milieu, maar is het ook van invloed op de gezondheid van boeren en hun gemeenschappen. C&A benadrukt dat er een duurzaam alternatief is: biologisch katoen.

"Voor bio-katoen zijn er geen gevaarlijke pesticiden nodig, gebruiken ze minder water en energie en het biedt kleinschalige biologische katoenboeren een duurzaam alternatief. Verder, met zijn strenge eisen inzake traceerbaarheid, brengt biologisch katoen een niveau van integriteit (bijvoorbeeld bescherming tegen kinderarbeid), die bij conventioneel katoen ontbreekt. Met de C&A Foundation zijn wij opgekomen voor de ontwikkeling van biologisch katoen en al vele jaren behoort C&A tot de topgebruikers van bio-katoen. In feit was C&A in 2014 met 46.000 ton 's werelds grootste afnemer van biologisch katoen.

Maar ondanks de voordelen en de toenemende vraag van retailers, wordt de biologische katoenproductie bedreigd. In de afgelopen vijf jaar is het aanbod met 50% gedaald en in 2014 werd minder dan 1 procent van alle katoen biologisch geproduceerd.

Klik hier om meer te lezen, diverse experts discussiëren bijvoorbeeld over de belangrijkste uitdagingen rond biologisch katoen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.