EXKi Nederland gaat binnenkort een tweede vestiging openen in Amsterdam. De zaak komt om precies te zijn in het treinstation Amsterdam Centraal, onder de naam EXKi IJhal. Dit kan geconcludeerd worden uit de berichtgeving op de facebookpagina van EXKi Nederland. 'EXKi IJhal opening soon!' werd op 30 juni al gemeld, ondersteund met wat foto's.
Op de website www.exkiopensinamsterdam.nl staat wat meer informatie over het concept:
EXKi, gezonde en lekkere producten, natuurlijke en tegelijk creatieve recepten die voornamelijk bereid worden op basis van seizoensgroenten die zoveel mogelijk dagvers zijn en biologisch worden geteeld. Zo zet EXKi ook elke maand een seizoensgroente in de kijker, de groente van de maand. Hiernaast innoveert EXKi ook permanent om te beantwoorden aan de jongste verwachtingen inzake duurzame ontwikkeling (opwaarderen van de arbeid, respect voor de biodiversiteit, verantwoord gebruik van de natuurlijke rijkdommen: water, grond en energie).
Het eerste restaurant opende in 2001 in Brussel. Vandaag telt EXKi al 76 verkooppunten verspreid over 6 landen; Belgiƫ, Luxemburg, Italiƫ, Frankrijk, Nederland (sinds 2013) en sinds meer dan een jaar ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in New York.
Vanaf de maand juli kunt u het concept ontdekken in Amsterdam, in het treinstation van Amsterdam Centraal, in de IJ-hal.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe biologische haverdrank vindt gretig aftrek in de horeca
- "Het stikstofprobleem moet niet alleen een probleem van de boeren zijn, maar van ons allemaal"
- 13 augustus: Velddag over Nederlandse sojabonen
- KoRo breidt haar activiteiten in Europa uit
- Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant