
Abonneren
Vacatures
- Senior Purchaser
- Junior Purchaser
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Kaashandel Treur bestaat zestig jaar
Van links naar rechts: Evert Treur, Daan Treur, René Treur en Eduard Treur.
In zestig jaar groeide de kaashandel van Evert Treur uit tot een middelgroot handelsbedrijf dat kaas inkoopt, rijpt en verhandelt. In die zes decennia werd er vier keer van pakhuis gewisseld. Nieuw gebouwd. En markten aangeboord. In binnen- en buitenland.
In het pakhuis in Woerden (vier hallen, 34 kilometer kaasplanken) ligt ruim 1 miljoen kilo kaas in opslag. Ook vindt er rijping plaats in de speciale kaaskelder die bij de bouw van het pakhuis is aangelegd. In de kelder is ruimte voor 250 ton kaas. Door de diepe ligging is er minder energie nodig om het klimaat (temperatuur, luchtvochtigheid) in de ruimte te regelen.
Het bekendste en ook oudste merk dat Treur kaas voert is Weydeland, gemaakt door CONO Kaasmakers in de Beemster. Ook het in het biologisch segment biedt Treur een aantal mooie kazen aan, zoals De Mèkkerstee, een biologische geitenkaas. De kaas wordt gemaakt op zorgboerderij De Mèkkerstee, waar mensen met psycho-sociale of psychische problemen werken. Ook het oudste biologische bedrijf van Europa, Boerderij Ter Linde in Oostkapelle, levert bio-kazen die Treur onder de merknaam Cato verkoopt.
Om dit jubileumjaar te vieren is een bedrijfsmagazine uitgebracht en een speciale jubileumkaas ontwikkeld: 'Kaas met een Verhaal'. Kaas met een Verhaal is een authentieke boerenkaas, maar liefst 30 kilogram en uniek in haar soort. Zoals de kaas al zegt, zit er een verhaal achter deze kaas en die wordt verteld door het etiket.
Voor meer informatie: www.treurkaas.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- 2023-05-17 Maatschap Muggen wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2023-05-12 Veehouderijdocent Frens Schuring neemt Weidegangtrofee in ontvangst
- 2023-05-11 Na 27 jaar weer een officiële aftrap van het graskaasseizoen
- 2023-05-09 Minister Van der Wal telt eerste boerenvlinders van het seizoen bij bio-melkveehouder