Kaashandel Treur bestaat zestig jaar

2015 is een bijzonder jaar voor E.M. Treur en Zn. BV. In dit jaar bestaat het familiebedrijf 60 jaar. In 1955 startte E.M. Treur de kaasgroothandel. Hij verruilde de melkemmer voor het kaasmes en begon in de Havenstraat in Woerden met het verhandelen van kaas. Sinds 1995 staat de tweede generatie aan het roer; Daan en René Treur. Ook de derde generatie heeft dit jubileumjaar zijn intrede gedaan.Van links naar rechts: Evert Treur, Daan Treur, René Treur en Eduard Treur.

In zestig jaar groeide de kaashandel van Evert Treur uit tot een middelgroot handelsbedrijf dat kaas inkoopt, rijpt en verhandelt. In die zes decennia werd er vier keer van pakhuis gewisseld. Nieuw gebouwd. En markten aangeboord. In binnen- en buitenland.

In het pakhuis in Woerden (vier hallen, 34 kilometer kaasplanken) ligt ruim 1 miljoen kilo kaas in opslag. Ook vindt er rijping plaats in de speciale kaaskelder die bij de bouw van het pakhuis is aangelegd. In de kelder is ruimte voor 250 ton kaas. Door de diepe ligging is er minder energie nodig om het klimaat (temperatuur, luchtvochtigheid) in de ruimte te regelen.Het bekendste en ook oudste merk dat Treur kaas voert is Weydeland, gemaakt door CONO Kaasmakers in de Beemster. Ook het in het biologisch segment biedt Treur een aantal mooie kazen aan, zoals De Mèkkerstee, een biologische geitenkaas. De kaas wordt gemaakt op zorgboerderij De Mèkkerstee, waar mensen met psycho-sociale of psychische problemen werken. Ook het oudste biologische bedrijf van Europa, Boerderij Ter Linde in Oostkapelle, levert bio-kazen die Treur onder de merknaam Cato verkoopt.Om dit jubileumjaar te vieren is een bedrijfsmagazine uitgebracht en een speciale jubileumkaas ontwikkeld: 'Kaas met een Verhaal'. Kaas met een Verhaal is een authentieke boerenkaas, maar liefst 30 kilogram en uniek in haar soort. Zoals de kaas al zegt, zit er een verhaal achter deze kaas en die wordt verteld door het etiket.

Voor meer informatie: www.treurkaas.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.