Uitreiking op boerderij De Zwaluw

Diploma voor 19 bio-landbouwstudenten Landwijzer

Eind juni vierde Landwijzer in België feest. Negentien studenten zijn geslaagd en mogen zichzelf vanaf nu biologische boer(in) noemen. Tien van de negentien hebben al concrete plannen om in de bio-landbouw aan de slag te gaan. In de 'Nieuwsbrief zomer 2015' doet Landwijzer uitgebreid verslag van de uitreiking. De uitreiking vond dit keer plaats op een nieuwe locatie: boerderij De Zwaluw in Lovendegem.

De afstudeerwerkpresentaties vonden plaats in de grote nieuwe potstal op de boerderij. Een grote berg hooi-in-bulk vormde een halfronde erehaag rond het publiek. Niet minder dan 10 van de 19 afstuderende cursisten hebben al een concreet project en toegang tot grond. Enkelen van hen zijn al bezig met de realisatie ervan, anderen bereiden de komende maanden hun opstart in seizoen 2016 verder voor. Ook de overige 9 deelnemers hebben nagenoeg allemaal een stevig toekomstproject uitgewerkt, maar zijn in de meeste gevallen nog op zoek naar grond om het te kunnen realiseren. Grondtoegang blijft in Vlaanderen één van de allergrootste knelpunten voor nieuwe boeren. Daarom vormde de toegang tot grond (in het internationaal bodemjaar 2015) de rode draad in alle presentaties.

Bij de uitreiking van de getuigschriften werd ook de nieuwe Landwijzer-T-shirt voorgesteld en meteen als cadeautje meegegeven aan alle afgestudeerde cursisten.


De getuigschriften werden uitgereikt door Kurt Sannen, voorzitter van BioForum.

Aansluitend werd ook An Verboven, uittredend bestuurslid van Landwijzer, in de bloemetjes gezet: reeds van bij de start van Landwijzer heeft zij zich bestuurlijk ingezet om alles mee in goede banen te leiden. Ze blijft voortaan nog wel betrokken als docente bodemkunde.

Het feest werd verder gezet met een gesponsorde receptie met hapjes en drankjes die werden aangeboden door Bio van bij ons, Bio-Planet en Pajottenlander. Daarna volgde een rijk gevuld buffet met een keur van salades, pasta's en zomerse schotels die door iedereen waren meegebracht. En uiteraard was er gelegenheid tot lang napraten bij een muzikaal optreden en een vuur tot in de vroege uurtjes. Landwijzer verwacht voor volgend jaar een nog groter feest, want dan studeren niet minder dan 28 cursisten af.

Voor meer informatie: www.landwijzer.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.