Elektrisch/hydraulisch aangedreven mini-loader

Noviteit uit Friesland: de Norbert Fm-120

Frisian Motors uit het Friese Bakkeveen fabriceert en assembleert elektrische voer- en werktuigen voor particulier en professioneel gebruik. "Hiermee is Frisian Motors de eerste fabrikant in Europa die zich volledig richt op het ontwerpen en produceren van 100% duurzame machines in de agricultuur", vertelt Theo de Jong, directeur Frisian Motors. Het bedrijf introduceert dit jaar een elektrisch/hydraulisch aangedreven mini-loader, Norbert FM-120.

Theo geeft aan dat de voertuigen naast de verbetering van het milieu, zoals minder CO²-uitstoot, vele praktische voordelen heeft. "Minder lawaai, geen roet of stank, geen rompslomp met benzine, diesel of olie. Dat maakt ze daardoor ook zeer geschikt voor gebruik in afgesloten ruimtes of in aanwezigheid van dieren en passen ze prima in het huidige MVO beleid. Bovendien zijn de machines nagenoeg onderhoudsvrij door minder bewegende componenten en het ontbreken van de brandstofmotor, nooit meer een lekke uitlaat of defecte bougies. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en te laden. Je stopt de stekker in het stopcontact en klaar: zo simpel kan het zijn."


De Norbert Fm-120.

Dit jaar komt Frisian Motors opnieuw met een noviteit. Naast het bouwen van transsporters, zitmaaiers en tuintrekkers komt er een elektrisch/hydraulisch aangedreven mini-loader. Deze Norbert FM-120 is een kleine compacte werktuigdrager die een vermogen heeft van 15-30 KW. De elektromotor levert het vermogen voor de hydraulische pomp: voor het rijden, het heffen en voor de werktuigen. De breedte van deze machine is ongeveer 1 meter, waardoor kan hij werken in kleine ruimtes en door smalle gangpaden. "Doordat deze machine leverbaar is met ongeveer 30 verschillende werktuigen is hij multifunctioneel in zijn gebruik voor bijvoorbeeld een veehouder, kwekers of akkerbouwers", aldus Theo.

"Er bestaat een groot scala aan brandstof aangedreven voertuigen zoals we die hedendaags kennen, alleen vergelijkbaar is er maar weinig elektrisch te verkrijgen, en juist dáár focussen wij ons op. De consument verwacht tegenwoordig dat elke ondernemer een duurzaam verantwoorde bedrijfsvoering heeft, en in die visie sluiten onze voertuigen prima aan. Daarnaast is verstandig voor ondernemers door verder te kijken wat er tegenwoordig in de markt te verkrijgen is." Het hydraulische systeem van de Norbert Fm-120 is voorzien van Bio-olie. En de machine zal in aanmerking komen voor de investeringsregelingen Mia en de Vamil.

De eerste testen met deze machine zijn veelbelovend en Frisian Motors hoopt de eerste machines eind dit jaar te kunnen leveren.

Voor meer informatie: verkoop@frisianmotors.com en www.frisianmotors.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.