Georganiseerd door vaste klanten

Proeverij De Moestuin bij Rio de Bio

Bij Rio de Bio in Utrecht kan men zaterdag 11 juli proeven van biologische groenten en fruit van De Moestuin. De Moestuin is de volgende in de reeks maandelijkse proeverijen bij de winkel in de Adelaarstraat. Vaste klanten van Rio de Bio vertellen het verhaal achter de producten.

Als enige winkel in Utrecht verkoopt Rio de Bio groenten en fruit van De Moestuin. Verder levert De Moestuin namelijk alleen aan (top)restaurants als Karel de Vijfde. De biologische groenten worden gekweekt aan de oevers van de Kromme Rijn, achter het FC Utrecht-stadion, in aarde waar al sinds de Middeleeuwen groenten worden gekweekt. Nu werken er -onder begeleiding- cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg.


Een deel van De Moestuin.

De Moestuin biedt groenten met een verhaal en naar dat verhaal is een aantal vaste klanten (communityleden) Rio de Bio op zoek. Elke maand organiseren zij een proeverij met bijzondere producten uit de winkel en bezoeken zij de producent, die meestal in Utrecht of de directe omgeving is gevestigd. Eerder werden de producenten van Mesjokke-chocolade (Nieuwegein) en Boot-koffie (Baarn) bezocht en geproefd. Rio de Bio is een coöperatieve biologische winkel met klanten, producenten en medewerkers als gezamenlijke eigenaren. Zij vormen een community.

Zaterdag 11 juli deelt De Moestuin koude komkommersoep uit in de winkel van Rio de Bio. Het recept van de soep kunnen klanten meenemen. Ook versgeplukte rode aalbessen, in een enorme schaal, kunnen worden geproefd. Communityleden vertellen klanten over De Moestuin, over de eindeloos veel manieren om aalbessen te verwerken en ze delen recepten uit.

De proeverij duurt van 10:30 uur tot 14:30 uur. Rio de Bio is gevestigd aan de Adelaarstraat 48.

Bron: Stadsblad Utrecht

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.