
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen
- "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- Eerste stappen gezet naar alternatieve behandeling van wormproblematiek bij bio-leghennen
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Georganiseerd door vaste klanten
Proeverij De Moestuin bij Rio de Bio
Als enige winkel in Utrecht verkoopt Rio de Bio groenten en fruit van De Moestuin. Verder levert De Moestuin namelijk alleen aan (top)restaurants als Karel de Vijfde. De biologische groenten worden gekweekt aan de oevers van de Kromme Rijn, achter het FC Utrecht-stadion, in aarde waar al sinds de Middeleeuwen groenten worden gekweekt. Nu werken er -onder begeleiding- cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg.
Een deel van De Moestuin.
De Moestuin biedt groenten met een verhaal en naar dat verhaal is een aantal vaste klanten (communityleden) Rio de Bio op zoek. Elke maand organiseren zij een proeverij met bijzondere producten uit de winkel en bezoeken zij de producent, die meestal in Utrecht of de directe omgeving is gevestigd. Eerder werden de producenten van Mesjokke-chocolade (Nieuwegein) en Boot-koffie (Baarn) bezocht en geproefd. Rio de Bio is een coöperatieve biologische winkel met klanten, producenten en medewerkers als gezamenlijke eigenaren. Zij vormen een community.
Zaterdag 11 juli deelt De Moestuin koude komkommersoep uit in de winkel van Rio de Bio. Het recept van de soep kunnen klanten meenemen. Ook versgeplukte rode aalbessen, in een enorme schaal, kunnen worden geproefd. Communityleden vertellen klanten over De Moestuin, over de eindeloos veel manieren om aalbessen te verwerken en ze delen recepten uit.
De proeverij duurt van 10:30 uur tot 14:30 uur. Rio de Bio is gevestigd aan de Adelaarstraat 48.
Bron: Stadsblad Utrecht
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-08 "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen