IFOAM EU: 'Bio-landbouw naar 50% in 2030'

De IFOAM EU heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 het aandeel van de biologische landbouw 50% moet zijn. Tijdens de strategiebijeenkomst, die op 23 en 24 juni werd gehouden, is er door verschillende partijen nagedacht over de strategieën die de Europese bio-gemeenschap daarvoor moet ontwikkelen.

Bionext was bij deze bijeenkomst. Bavo van de Idsert, directeur: "Het is interessant om te constateren dat de kwantitatieve en kwalitatieve groeidoelstellingen die Bionext nastreeft, volledig overeenkomen met de IFOAM EU doelstellingen. Vastgesteld is dat deze doelen alleen bereikt kunnen worden als de biologische landbouw economisch profijtelijk wordt voor een groot deel van de boeren. Daarnaast moet het in de behoeften van de maatschappij en de consument voorzien."In dit kader organiseert Bionext op 10 oktober de Bio1000; een dialoog met 1000 mensen om samen een antwoord te geven op de vraag: 'Waarom biologisch?' Bavo: "Met dit initiatief hoopt Bionext een breed draagvlak te krijgen voor een nieuwe agenda voor biologisch. Zeker omdat benoemd is dat er een enorme verbreding van de allianties nodig is om de beoogde doelen te bereiken. Ook de samenwerking van alle schakels in de Bio EU keten moet versterkt worden."

De bijeenkomst werd gehouden op de biologische boerderij van IFOAM EU bestuurslid Dominique Marion. Zijn kookkunsten, wijnkelder en landgoed zorgden voor de perfecte atmosfeer. Er waren vertegenwoordigers uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Roemenië, Italië, Polen en Nederland aanwezig.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.