De Eetstee is verkocht

Vegetarisch en biologisch restaurant De Eetstee in Amersfoort is verkocht. De nieuwe eigenaar blijft bij het concept. "Daarin zal niets veranderen. Ook het huidige personeel blijft werken voor de nieuwe eigenaar", vertelt bedrijfsleider Mario Bosveld.

Jeroen Bakker, eigenaar en chef-kok van De Eetstee geeft de volgende toelichting:

Een tijd geleden heb ik besloten De Eetstee te koop te zetten. Inmiddels heb ik iemand gevonden die De Eetstee over wil nemen, en op vrijdag 24 juli sta ik voor het laatst in de keuken van 'mijn' Eetstee. Op dinsdag 28 juli neemt de nieuwe eigenaar het stokje van mij over.

Natuurlijk voelt het heel raar om in het jaar dat je bent uitgeroepen tot het beste vegetarische restaurant van de Benelux, en je bent opgenomen in de top 20 van de beste groenterestaurants van Nederland, te stoppen. Aan de andere kant is er waarschijnlijk nooit een goed moment om te stoppen met iets waar je bijna 8 jaar lang ziel en zaligheid in hebt gelegd.Waarom?

Naast lekker koken en soms ook in de bediening werken bestaat het runnen van een restaurant uit veel meer zaken. Het is mij uiteindelijk niet gelukt om al deze zaken zo te organiseren dat ik er voldoende energie uit kon halen om door te willen gaan. Hierin speelt mee; de balans tussen hoeveel privé-tijd je overhoud, hoeveel je aanwezig wilt zijn in het restaurant, welke kwaliteit je wilt leveren en hoe je daarbinnen een financieel gezond bedrijf kunt zijn.

Hoe nu verder?

De ingeplande Zomer-kaart komt hierdoor te vervallen. Vanaf dinsdag 30 juni wil ik een selectie van de gerechten, die we de afgelopen 8 jaar op de kaart hadden staan, terug laten komen. Via Facebook en e-mail willen we iedereen vragen om zijn of haar favoriete gerecht, dat ze graag nog een keer bij ons willen eten, door te geven. Om zo de laatste weken stil te staan bij al het lekkers dat in de afgelopen 8 jaar voorbij is gekomen. Via Facebook en onze nieuwsbrief zullen we iedereen vragen ons te overspoelen met smakelijke herinneringen. Wij zullen dan via Facebook en onze site kenbaar maken wat we deze laatste weken zullen serveren.

Tot slot

Tot slot wil ik iedereen bedanken die één, twee en soms zelfs vaker in De Eetstee is wezen eten. Nooit had ik durven dromen dat er zoveel mensen in mijn restaurant zouden gaan eten. Met heel veel plezier heb ik 8 jaar lang laten zien dat vegetarisch eten niet meer in de geitenwollensokken staat en dat het zelfs heel mooi, verrassend en bijzonder kan zijn. Bedankt voor jullie bezoek, vertrouwen en positieve reacties, jullie waardering heeft mij heel veel goed gedaan.

Wat nu...

Wat ik hierna ga doen weet ik echt nog niet. Eerst op vakantie! Maar ik denk niet dat ik uit de vegetarische keuken weg kan blijven. En natuurlijk zal ik mij op één of andere manier altijd voor mens, dier en milieu blijven inzetten.

Voor meer informatie:

De Eetstee
Zuidsingel 66
3811 HD Amersfoort
033 4799339
info@eetstee.nl
www.eetstee.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.